GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS6006 GASTRONOMİDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR Ders 1 2 5.00

Yüksek Lisans



Gastronomide yaşanan gelişmeler doğrultusunda ortaya çıkan yeniliklerin ve sorunların belirlenmesi.



1 Gastronomi kavramını ve gelişimini tanımlar.
2 Alternatif gıda üretim biçimlerini kavrar.
3 Beslenme akımlarını açıklar.
4 Gastronomi akımlarını değerlendirir.

Birinci Öğretim


Bulunmamaktadır.


[Yok]


Bu derste gastronomi alanında güncel yaklaşımlar ve gelişmeler ele alınacaktır. Sürdürülebilir mutfak uygulamaları, yerel ve organik ürün kullanımı, moleküler gastronomi, deneyimsel yeme-içme trendleri gibi çağdaş konular incelenecektir. Ayrıca, teknolojinin mutfaklara etkisi ve gastronomide dijitalleşme süreçleri de tartışılacaktır.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Tarihsel Bağlamda Gastronomi
2 Sürdürülebilir Gastronomi
3 Füzyon Mutfağı
4 Moleküler Gastronomi
5 Yavaş Yemek Akımı
6 Permakültür Çalışmaları
7 Yeşil Restoranlar
8 Ara Sınav
9 Beslenme Akımları
10 Beslenme Akımları
11 Vegan ve Vejetaryen Beslenme
12 Modern Gastronomi Akımları
13 Makale Değerlendirme
14 Makale İncelemesi
15 Makale İncelemesi
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Alan Çalışması 15 4 60
Rapor Sunma 2 2 4
Proje Hazırlama 14 3 42
Toplam İş Yükü (saat) 150

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9
[OC] 1 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5 5 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek