Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS6006 | GASTRONOMİDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR | Ders | 1 | 2 | 5.00 |
Yüksek Lisans
Gastronomide yaşanan gelişmeler doğrultusunda ortaya çıkan yeniliklerin ve sorunların belirlenmesi.
1 | Gastronomi kavramını ve gelişimini tanımlar. |
2 | Alternatif gıda üretim biçimlerini kavrar. |
3 | Beslenme akımlarını açıklar. |
4 | Gastronomi akımlarını değerlendirir. |
Birinci Öğretim
Bulunmamaktadır.
[Yok]
Bu derste gastronomi alanında güncel yaklaşımlar ve gelişmeler ele alınacaktır. Sürdürülebilir mutfak uygulamaları, yerel ve organik ürün kullanımı, moleküler gastronomi, deneyimsel yeme-içme trendleri gibi çağdaş konular incelenecektir. Ayrıca, teknolojinin mutfaklara etkisi ve gastronomide dijitalleşme süreçleri de tartışılacaktır.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Tarihsel Bağlamda Gastronomi | ||
2 | Sürdürülebilir Gastronomi | ||
3 | Füzyon Mutfağı | ||
4 | Moleküler Gastronomi | ||
5 | Yavaş Yemek Akımı | ||
6 | Permakültür Çalışmaları | ||
7 | Yeşil Restoranlar | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Beslenme Akımları | ||
10 | Beslenme Akımları | ||
11 | Vegan ve Vejetaryen Beslenme | ||
12 | Modern Gastronomi Akımları | ||
13 | Makale Değerlendirme | ||
14 | Makale İncelemesi | ||
15 | Makale İncelemesi | ||
16 | Final Sınavı |
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Alan Çalışması | 15 | 4 | 60 |
Rapor Sunma | 2 | 2 | 4 |
Proje Hazırlama | 14 | 3 | 42 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |