GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GMS6003 GASTRONOMİ VE TURİZM Ders 1 1 5.00

Yüksek Lisans



Bu dersin amacı, gastronomi turizmi hakkında bilgi vermektir.


Doç. Dr. Merve IŞKIN


1 Gastronomi ve temel kavramlarını tanımlar, gastronomi turizmini açıklar.
2 Turistik ürün olarak gastronominin önemini açıklar.
3 Gastronomi ve sürdürülebilirlik ilişkisini açıklar.
4 Gastronomiyi küreselleşme ve yerelleşme ekseninde yorumlar, gastronomi turizmine etkilerini açıklar.
5 Gastronomi alanındaki birtakım yeni trendleri açıklar.
6 Türk mutfağının genel özelliklerini ve turizm açısından önemini açıklar.
7 Gastronomi turizmi kapsamında öne çıkan bazı ülkelerin mutfaklarının genel özelliklerini bilir ve gastronomi turizmi açısından önemini açıklar.

Birinci Öğretim



[Yok]


Gastronomi ve ilişkili kavramlarGastronominin bilimsel ve sanatsal boyutları Turistik ürün, çekicilik ve ağırlamanın bir unsuru olarak gastronomi Gastronomi turizmi ve sürdürülebilir turizm gelişimi Yeme-içme alışkanlıkları ve geleneklerinin gelişimi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Derse ilişkin genel bilgilendirme ve açıklamalar, genel kavramlar
2 Yemek, kültür ve turizm arasındaki ilişkiler
3 Gastronomiye giriş, gastronomiye ilişkin kavramsal açıklamalar
4 Gastronomi kavramının gelişim süreci ve diğer bilimlerle ilişkisi, gastronomi ile ilgili temel kavramlar
5 Gastronomi Turizmi, önemi ve gastronomi turizminin kaynakları
6 Sürdürülebilirlik ve gastronomi ilişkisi, sürdürülebilir gastronomi turizmi
7 Konulara ilişkin genel tekrar ve değerlendirme
8 Ara Sınav
9 Küreselleşme ve yerelleşme ekseninde gastronomi
10 Gastronomi Trendleri
11 Gastronomi Trendleri
12 Gastronomi Trendleri
13 Gastronomi turizmi cazibe unsurları
14 Gastronomi turizmi seyahat motivasyonları
15 Gastronomi turizminde pazarlama yaklaşımları

GASTRONOMİDEN(1800) GASTRONOMİ TURİZMİNE(20∞) Doç. Dr. Merve IŞKIN & Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Tartışma 1 13 13
Alan Çalışması 1 25 25
Beyin Fırtınası 1 10 10
Makale Yazma 1 50 50
Makale Kritik Etme 1 50 50
Toplam İş Yükü (saat) 150

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9
[OC] 1 4 4 4 5 3 4 4 3 5
[OC] 2 4 4 4 5 4 4 5 5 4
[OC] 3 4 4 4 5 5 4 3 5 4
[OC] 4 4 4 4 3 4 4 3 4 5
[OC] 5 4 5 4 4 4 5 4 4 5
[OC] 6 4 5 5 5 4 4 4 3 3
[OC] 7 4 3 4 4 3 4 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek