Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GMS6003 | GASTRONOMİ VE TURİZM | Ders | 1 | 1 | 5.00 |
Yüksek Lisans
Bu dersin amacı, gastronomi turizmi hakkında bilgi vermektir.
Doç. Dr. Merve IŞKIN
1 | Gastronomi ve temel kavramlarını tanımlar, gastronomi turizmini açıklar. |
2 | Turistik ürün olarak gastronominin önemini açıklar. |
3 | Gastronomi ve sürdürülebilirlik ilişkisini açıklar. |
4 | Gastronomiyi küreselleşme ve yerelleşme ekseninde yorumlar, gastronomi turizmine etkilerini açıklar. |
5 | Gastronomi alanındaki birtakım yeni trendleri açıklar. |
6 | Türk mutfağının genel özelliklerini ve turizm açısından önemini açıklar. |
7 | Gastronomi turizmi kapsamında öne çıkan bazı ülkelerin mutfaklarının genel özelliklerini bilir ve gastronomi turizmi açısından önemini açıklar. |
Birinci Öğretim
[Yok]
Gastronomi ve ilişkili kavramlarGastronominin bilimsel ve sanatsal boyutları Turistik ürün, çekicilik ve ağırlamanın bir unsuru olarak gastronomi Gastronomi turizmi ve sürdürülebilir turizm gelişimi Yeme-içme alışkanlıkları ve geleneklerinin gelişimi.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Derse ilişkin genel bilgilendirme ve açıklamalar, genel kavramlar | ||
2 | Yemek, kültür ve turizm arasındaki ilişkiler | ||
3 | Gastronomiye giriş, gastronomiye ilişkin kavramsal açıklamalar | ||
4 | Gastronomi kavramının gelişim süreci ve diğer bilimlerle ilişkisi, gastronomi ile ilgili temel kavramlar | ||
5 | Gastronomi Turizmi, önemi ve gastronomi turizminin kaynakları | ||
6 | Sürdürülebilirlik ve gastronomi ilişkisi, sürdürülebilir gastronomi turizmi | ||
7 | Konulara ilişkin genel tekrar ve değerlendirme | ||
8 | Ara Sınav | ||
9 | Küreselleşme ve yerelleşme ekseninde gastronomi | ||
10 | Gastronomi Trendleri | ||
11 | Gastronomi Trendleri | ||
12 | Gastronomi Trendleri | ||
13 | Gastronomi turizmi cazibe unsurları | ||
14 | Gastronomi turizmi seyahat motivasyonları | ||
15 | Gastronomi turizminde pazarlama yaklaşımları |
GASTRONOMİDEN(1800) GASTRONOMİ TURİZMİNE(20∞) Doç. Dr. Merve IŞKIN & Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Tartışma | 1 | 13 | 13 |
Alan Çalışması | 1 | 25 | 25 |
Beyin Fırtınası | 1 | 10 | 10 |
Makale Yazma | 1 | 50 | 50 |
Makale Kritik Etme | 1 | 50 | 50 |
Toplam İş Yükü (saat) | 150 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | |
[OC] 1 | 4 | 4 | 4 | 5 | 3 | 4 | 4 | 3 | 5 |
[OC] 2 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 |
[OC] 3 | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 3 | 5 | 4 |
[OC] 4 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 |
[OC] 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 |
[OC] 6 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 3 |
[OC] 7 | 4 | 3 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 5 | 5 |