Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
GDG6011-21 | HAYVANSAL ÜRETİMDE GIDA GÜVENLİĞİ | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Hayvansal ürünlerin üretimi aşamasında olası gıda güvenliği riskleri, et, süt, yumurta ve bal üretimi sürecinde güvenlik risklerini belirleme ve risk azaltıcı tedbirler, hayvansal üretimde gıda güvenliği sistemleri, gıda güvenliği ile hayvan besleme, üretimde hormon ve ilaç kullanımı ve kalıntı sorunu, hayvansal atık ilişkileri, hayvancılık politikalarının gıda güvenliğine etkileri gibi konularda bilgi ve deneyim kazandırmak.
Prof.Dr. Sinan BAŞ
1 | Hayvansal ürünlerin üretim aşamasında karşılaşabilecekleri gıda güvenliği riskleri konusunda bilinçlenme; Çiftlikten sofraya gıda güvenliği sürecinin ilk aşamasının önemini kavrayabilme; Hayvansal üretimde gıda güvenliğini riske sokacak kritik süreçleri belirleyebilme ve önlem alabilme; |
Birinci Öğretim
[Yok]
Hayvansal üretimde gıda güvenliği riskleri, hayvan besleme-hayvansal ürün güvenliği ilişkisi, hayvansal üretimde hormon ve ilaç kullanımı ve kalıntı sorunu, hayvansal atık-ürün güvenliği ilişkileri, hayvansal üretimde GDO, et, süt, yumurta ve bal üretiminde ürün güvenliği, havyancılık politikalarının gıda güvenliğine etkileri, hayvansal üretimde gıda güvenliği sistemleri.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Hayvansal ürün üretiminde gıda güvenliği ve önemi | ||
2 | Hayvansal üretimde gıda güvenliği riskleri | ||
3 | Hayvan besleme-hayvansal ürün güvenliği ilişkileri | ||
4 | Hayvan beslemenin insan sağlığına doğrudan ve dolaylı etkileri | ||
5 | Hayvansal üretimde hormon kullanımı | ||
6 | Hayvansal üretimde ilaç kullanımı ve kalıntı sorunu | ||
7 | Hayvansal atık ve ürün güvenliği | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Kırmızı et üretiminde ürün güvenliği | ||
10 | Kanatlı eti üretiminde ürün güvenliği | ||
11 | Süt üretiminde ürün güvenliği | ||
12 | Yumurta üretiminde ürün güvenliği | ||
13 | Bal üretiminde ürün güvenliği | ||
14 | Hayvancılık politikalarının gıda güvenliğine etkileri | ||
15 | Hayvancılık politikalarının gıda güvenliğine etkileri | ||
16 | Hayvansal üretimde gıda güvenliği sistemleri |
Süt ve Et Sığırcılığı, M. Özhan, N.Tüzemen, M. Yanar, 2009, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tavukçuluk Bilimi, M. Türkoğlu, M. Sarıca, 2009, Bey Ofset, ISBN:978-605-89538-0-2 Hayvan Besleme ve Besleme Hastalıkları, A. Ergün, Ş.D. Tuncer vd, 2006, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Uygulama/Pratik | 1 | 24 | 24 |
Tartışma | 1 | 16 | 16 |
Rapor Sunma | 1 | 32 | 32 |
Bireysel Çalışma | 1 | 48 | 48 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 1 | 32 | 32 |
1 | 32 | 32 | |
Toplam İş Yükü (saat) | 184 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | |
[OC] 1 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |