GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
GDG6011-21 HAYVANSAL ÜRETİMDE GIDA GÜVENLİĞİ Ders 1 1 6.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Hayvansal ürünlerin üretimi aşamasında olası gıda güvenliği riskleri, et, süt, yumurta ve bal üretimi sürecinde güvenlik risklerini belirleme ve risk azaltıcı tedbirler, hayvansal üretimde gıda güvenliği sistemleri, gıda güvenliği ile hayvan besleme, üretimde hormon ve ilaç kullanımı ve kalıntı sorunu, hayvansal atık ilişkileri, hayvancılık politikalarının gıda güvenliğine etkileri gibi konularda bilgi ve deneyim kazandırmak.


Prof.Dr. Sinan BAŞ


1 Hayvansal ürünlerin üretim aşamasında karşılaşabilecekleri gıda güvenliği riskleri konusunda bilinçlenme; Çiftlikten sofraya gıda güvenliği sürecinin ilk aşamasının önemini kavrayabilme; Hayvansal üretimde gıda güvenliğini riske sokacak kritik süreçleri belirleyebilme ve önlem alabilme;

Birinci Öğretim



[Yok]


Hayvansal üretimde gıda güvenliği riskleri, hayvan besleme-hayvansal ürün güvenliği ilişkisi, hayvansal üretimde hormon ve ilaç kullanımı ve kalıntı sorunu, hayvansal atık-ürün güvenliği ilişkileri, hayvansal üretimde GDO, et, süt, yumurta ve bal üretiminde ürün güvenliği, havyancılık politikalarının gıda güvenliğine etkileri, hayvansal üretimde gıda güvenliği sistemleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Hayvansal ürün üretiminde gıda güvenliği ve önemi
2 Hayvansal üretimde gıda güvenliği riskleri
3 Hayvan besleme-hayvansal ürün güvenliği ilişkileri
4 Hayvan beslemenin insan sağlığına doğrudan ve dolaylı etkileri
5 Hayvansal üretimde hormon kullanımı
6 Hayvansal üretimde ilaç kullanımı ve kalıntı sorunu
7 Hayvansal atık ve ürün güvenliği
8 Ara sınav
9 Kırmızı et üretiminde ürün güvenliği
10 Kanatlı eti üretiminde ürün güvenliği
11 Süt üretiminde ürün güvenliği
12 Yumurta üretiminde ürün güvenliği
13 Bal üretiminde ürün güvenliği
14 Hayvancılık politikalarının gıda güvenliğine etkileri
15 Hayvancılık politikalarının gıda güvenliğine etkileri
16 Hayvansal üretimde gıda güvenliği sistemleri

Süt ve Et Sığırcılığı, M. Özhan, N.Tüzemen, M. Yanar, 2009, Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi Tavukçuluk Bilimi, M. Türkoğlu, M. Sarıca, 2009, Bey Ofset, ISBN:978-605-89538-0-2 Hayvan Besleme ve Besleme Hastalıkları, A. Ergün, Ş.D. Tuncer vd, 2006, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Uygulama/Pratik 1 24 24
Tartışma 1 16 16
Rapor Sunma 1 32 32
Bireysel Çalışma 1 48 48
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 1 32 32
1 32 32
Toplam İş Yükü (saat) 184

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6
[OC] 1 4 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek