GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
YEN6028-13 ISI DEPOLAMA SİSTEMLERİ Ders 1 2 6.00

Yüksek Lisans



Gıda işleme ilkelerini, gıda sanayinde kullanılan makine ve ekipmanların teknoloji dallarına göre kullanım alanları ve gıda işleme makinalarının tasarım prensiplerini öğretmektir. Ayrıca; Güneş enerji sistemlerinin gıda kurutmada kullanımını yaygınlaştırmak


Doç.Dr. Mithat AKGÜN


1 1. Gıda endüstrisini araştırır 2. Gıdaların teolojisi ile ilgili temel kavramları açıklar ve analiz eder 3. Temel gıda işleme ilkelerini açıklar 4. Gıda kurutma sistemlerini bilir 5. Güneş destekli ısıtma sistemini bilir 6. Gıda kurutma sistemlerine güneş destekli ısıtma sistemlerini uyarlar

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Gıda işlemeye giriş, gıda kurutma teolojileri, hidrolik ve pnömatik iletim ilkeleri, götürücüler, fanlar, ısı iletimi, ısı değiştiricileri, güneş enerji sistemleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda işlemeye giriş, termodinamik ve reaksiyon kinetiği temelleri 0 0
2

1. Akgün M., Gıda kurutma sistemleri ders notu 2. Heldman, D.R., Singh, R.P., 1989. Gıda İşleme Mühendisliği (çeviri), İnkılap Kitabevi, İstanbul. 3. Gürses Ö.L,1986, Gıda İşleme Mühendisliği II, A.Ü. Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı, Ankara



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 3 3
Final Sınavı 1 3 3
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 5 70
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 4 7 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 10 10
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 12 12
Toplam İş Yükü (saat) 168

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10
[OC] 1 3 3 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek