GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
KİM6024 PROTEİN KİMYASINDA TEKNİKLER Ders 1 1 6.00

Yüksek Lisans



Farklı kaynaklardan arzu edilen bir proteinin izolasyonu ve saflaştırılması ve saflık kontrolünün tayininde kullanılan yöntemler hakkında bilgi vermek


Yrd. Doç. Dr. Melek ÇOL AYVAZ


1 Saf protein gereksiniminin nedenlerni öğrenir.
2 Amaca uygun proteini saflaştırmak için kaynak seçimini nasıl yapacağını öğrenir.
3 Maliyeti az verimi yüksek olacak şekilde en etkin hangi saflatırma yöntemini kulannacağını öğrenir.
4 Protein saflaştırılmasında kullanılan temel teknikler hakkında bilgi sahibi olur.
5 Saflaştırılmış proteinin saflık kontrolünün nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi olur.
6 Protein tayin yöntemlerini öğrenir.


Yok


Yok


Protein İzolasyon ve Saflaştırılması; Protein Tayin Yöntemleri; Protein Alt birim Sayı ve Stokiyometrisinin Belirlenmesi


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Aminoasitler ve Proteinlerin Yapısı
2 Protein Saflaştırılmasının Amacı ve Ön Planlama Protein Saflaştırılmasında Dikkat Edilmesi Gereken Parametreler
3 Protein Saflaştırma Stratejisi Protein Saflaştırılmasında Kullanılan Ön Ayırma Teknikleri Hücre Parçalama/Homojenizasyon/Ekstraksiyon Berraklaştırma
4 Protein Saflaştırılmasında Kullanılan Ön Ayırma Teknikleri (Devam) Ekstraktın Deriştirilmesi Kromatografik Yöntemler
5 Protein Saflaştırılmasında Kullanılan Ön Ayırma Teknikleri (Devam) Elektroforetik Yöntemler
6 Protein Karakterizasyonu Fonsiyonel Karakterizasyon ( pH ve Sıcaklığın Enzim Aktivitesine Etkisi)
7 Proteinlerin Saflık Kontrolü
8 Ara Sınav
9 Protein Tayin Yöntemleri
10 Proteinlerin Alt Birim Sayı ve Stokiyometrisinin Belirlenmesi
11 Ders İçeriği İle İlgili Güncel Makaleler Üzerinde Çalışma
12 Ders İçeriği İle İlgili Güncel Makaleler Üzerinde Çalışma
13 Ders İçeriği İle İlgili Güncel Makaleler Üzerinde Çalışma
14 Ders İçeriği İle İlgili Güncel Makaleler Üzerinde Çalışma
15 Ders İçeriği İle İlgili Güncel Makaleler Üzerinde Çalışma
16 Dönem Sonu Sınavı

Protein Analitiği, Azmi TELEFONCU; Ali KILINÇ. Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova-İzmir, 2009 Biyokimya ve Moleküler Biyolojide Modern Teknikler, Azmi TELEFONCU; M. Kemal ERBİL; Figen ZİHNİOĞLU; Ali KILINÇ, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova-İzmir, 2007



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Tartışma 14 1 14
Soru-Yanıt 14 1 14
Makale Kritik Etme 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 8 8
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 8 8
Toplam İş Yükü (saat) 174

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14
[OC] 1 1 2 4 3 4 1 1 2
[OC] 2 1 2 5 3 5 3 2 2
[OC] 3 1 3 4 3 3 2 3 3
[OC] 4 3 5 3 3 3 2 2 5
[OC] 5 3 5 3 2 3 3 3 1
[OC] 6 3 2 3 1 3 4 3 1
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek