| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| KİM6024 | PROTEİN KİMYASINDA TEKNİKLER | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Farklı kaynaklardan arzu edilen bir proteinin izolasyonu ve saflaştırılması ve saflık kontrolünün tayininde kullanılan yöntemler hakkında bilgi vermek
Yrd. Doç. Dr. Melek ÇOL AYVAZ
| 1 | Saf protein gereksiniminin nedenlerni öğrenir. |
| 2 | Amaca uygun proteini saflaştırmak için kaynak seçimini nasıl yapacağını öğrenir. |
| 3 | Maliyeti az verimi yüksek olacak şekilde en etkin hangi saflatırma yöntemini kulannacağını öğrenir. |
| 4 | Protein saflaştırılmasında kullanılan temel teknikler hakkında bilgi sahibi olur. |
| 5 | Saflaştırılmış proteinin saflık kontrolünün nasıl yapılacağı konusunda bilgi sahibi olur. |
| 6 | Protein tayin yöntemlerini öğrenir. |
Yok
Yok
Protein İzolasyon ve Saflaştırılması; Protein Tayin Yöntemleri; Protein Alt birim Sayı ve Stokiyometrisinin Belirlenmesi
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Aminoasitler ve Proteinlerin Yapısı | ||
| 2 | Protein Saflaştırılmasının Amacı ve Ön Planlama Protein Saflaştırılmasında Dikkat Edilmesi Gereken Parametreler | ||
| 3 | Protein Saflaştırma Stratejisi Protein Saflaştırılmasında Kullanılan Ön Ayırma Teknikleri Hücre Parçalama/Homojenizasyon/Ekstraksiyon Berraklaştırma | ||
| 4 | Protein Saflaştırılmasında Kullanılan Ön Ayırma Teknikleri (Devam) Ekstraktın Deriştirilmesi Kromatografik Yöntemler | ||
| 5 | Protein Saflaştırılmasında Kullanılan Ön Ayırma Teknikleri (Devam) Elektroforetik Yöntemler | ||
| 6 | Protein Karakterizasyonu Fonsiyonel Karakterizasyon ( pH ve Sıcaklığın Enzim Aktivitesine Etkisi) | ||
| 7 | Proteinlerin Saflık Kontrolü | ||
| 8 | Ara Sınav | ||
| 9 | Protein Tayin Yöntemleri | ||
| 10 | Proteinlerin Alt Birim Sayı ve Stokiyometrisinin Belirlenmesi | ||
| 11 | Ders İçeriği İle İlgili Güncel Makaleler Üzerinde Çalışma | ||
| 12 | Ders İçeriği İle İlgili Güncel Makaleler Üzerinde Çalışma | ||
| 13 | Ders İçeriği İle İlgili Güncel Makaleler Üzerinde Çalışma | ||
| 14 | Ders İçeriği İle İlgili Güncel Makaleler Üzerinde Çalışma | ||
| 15 | Ders İçeriği İle İlgili Güncel Makaleler Üzerinde Çalışma | ||
| 16 | Dönem Sonu Sınavı |
Protein Analitiği, Azmi TELEFONCU; Ali KILINÇ. Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova-İzmir, 2009 Biyokimya ve Moleküler Biyolojide Modern Teknikler, Azmi TELEFONCU; M. Kemal ERBİL; Figen ZİHNİOĞLU; Ali KILINÇ, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova-İzmir, 2007
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
| Tartışma | 14 | 1 | 14 |
| Soru-Yanıt | 14 | 1 | 14 |
| Makale Kritik Etme | 14 | 2 | 28 |
| Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 8 | 8 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 174 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | |
| [OC] 1 | 1 | 2 | 4 | 3 | 4 | 1 | 1 | 2 | ||||||
| [OC] 2 | 1 | 2 | 5 | 3 | 5 | 3 | 2 | 2 | ||||||
| [OC] 3 | 1 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | ||||||
| [OC] 4 | 3 | 5 | 3 | 3 | 3 | 2 | 2 | 5 | ||||||
| [OC] 5 | 3 | 5 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 1 | ||||||
| [OC] 6 | 3 | 2 | 3 | 1 | 3 | 4 | 3 | 1 |