| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| GMÜ6003 | ET KİMYASI VE BİYOKİMYASI | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Bu dersin amacı, etin kimyasal ve biyokimyasal yapısının derinlemesine incelenmesini sağlayarak öğrencilerin etin bileşenleri, metabolik süreçleri ve bu süreçlerin ürün kalitesi üzerindeki etkilerini anlamalarını sağlamaktır. Öğrencilerin et bileşenlerinin kimyasal reaksiyonlarını yorumlayabilme, işleme ve depolama sırasında meydana gelen biyokimyasal değişimleri analiz edebilme ve kaliteyi etkileyen temel faktörleri bilimsel yaklaşımla değerlendirme becerileri kazanmaları hedeflenmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi Emre TURAN
Birinci Öğretim
-
Etin kimyasal bileşimi, kasın yapısal özellikleri, enerji metabolizması, kesim sonrası biyokimyasal değişimler, renk, aroma, doku ve kalite oluşum mekanizmaları bu dersin kapsamındadır. Ayrıca işleme ve muhafaza yöntemlerinin etin kimyasal ve biyokimyasal yapısına etkileri tartışılır.
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|
Laboratuvar Çalışmaları ve Et İşletmeleri Ziyaretleri
-
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Toplam İş Yükü (saat) | 0 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 |