GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZTE6016 YUMURTA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ Ders 1 1 6.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Yumurtanın oluşumu, besin değeri, kalite ölçütleri ve yumurta işleme teknolojilerini öğretmek



1 Yumurta konusunda gerekli bilgilere sahip olmak ve beslemedeki öneminin anlaşılması
2 Yumurtanın kalitesi, muhafazası ve pazarlanması konusunda yeterli bilgiye sahip olunması
3


Yok


Yok


Yumurtanın oluşumu, bileşimi, kalitesinin belirlenmesi, beslemede ki yeri, muhafazası ve yumurtanın işlenmesine yönelik teknolojilerden oluşacaktır.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Yumurtanın oluşumu
2 Yumurtanın Bileşimi
3 Yumurtanın Beslenmedeki Yeri
4 Yumurta ve Kolesterol
5 Yumurta Kalitesi
6 Yumurtanın dış kalite özellikleri ve belirlenmesi
7 Yumurtanın iç kalite özellikleri ve belirlenmesi
8 Vize Sınavı
9 Yumurtaların kalite sınıflandırılması
10 Yumurta kalitesinin belirlenmesindeki sorunlar
11 Yumurta ürünleri
12 Yumurtada iç kalite bozuklukları
13 Ülkemizde ve bazı ülkelerde yumurta standartları
14 Yumurtaların Muhafazası
15 Yumurtaların pazara arz edilmesi
16 Final

Türkoğlu, M., Sarıca M.2009.Tavukçuluk Bilimi, Yetiştirme, Hastalıklar Bey Ofset Matbaacılık, 3. Baskı, 600 s. Şenköylü, N., 2001. Modern Tavuk Üretimi (Gözden Geçirilmiş ve Genişletilmiş) 3. Baskı. Anadolu Matbaası, Bağcılar İstanbul, 538 S.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 10 10
Final Sınavı 1 10 10
Quiz 1 10 10
Laboratuvar 10 5 50
Alan Çalışması 2 4 8
Bireysel Çalışma 16 2 32
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 4 8
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 10 5 50
Toplam İş Yükü (saat) 178

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7
[OC] 1 2 4 1
[OC] 2 4 2
[OC] 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek