GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZTE6013 YEM HİJYENİ VE YEMLERDE BULUNAN BESİNSEL OLMAYAN FAKTÖRLER Ders 1 2 6.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Çiftlik hayvanlarının beslenmesinde kullanılan yemlerin bozulmasına neden olan faktörler ve beslenmeyi olumsuz etkileyen yemlerdeki besinsel olmayan faktörleri öğretmek


Yrd.Doç.Dr.Mehmet Akif ÖZCAN


1 Yemlerin bozulmadan korunabilmesi için gerekli önlemleri almayı öğreneceklerdir.
2 Yemlerde bulunan ve hayvanlarda toksik etkilere neden olan antibesinsel faktörleri ve bunların etkilerini öğreneceklerdir.
3
4


Yok


Yok


Yemlerde bulaşıklık yapan mikotoksinler, mikrobiyel bozulmalar, alkoloidler, toksik maddeler


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Yem Hijyeni, Böcekler, kemirgenler, kuşlar, insanlar
2 Mikroorganizmalar
3 Mikotoksinler
4 Mikrobiyel bozulmanın etkileri
5 Yemlerde mikrobiyolojik tanı
6 Mikrobiyel bozunmadan korunması için alınması gereken önlemler
7 Mikotoksinlerin ve bakterilerin zararsız hale getirilmesinde kullanılan yöntemler
8 Vize Sınavı
9 Glikozitler
10 Alkoloitler
11 Yağlarda bulunan antibesinsel faktörler
12 NOP’ler
13 Nitrat ve nitritler
14 Östrojenik etkili maddeler
15 Mineral maddeleri bağlayan maddeler
16 Dönem sonu sınavı

Ergün, A. , Çolpan, İ., Yıldız, G., Küçükersan, S., Tuncer, Ş.D. , Yalçın, S., Küçükersan, M.K. ve Şehu, A., 2007; Yemler, Yem Hijyeni ve Teknolojisi, Ankara



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 5 5
Final Sınavı 1 10 10
Quiz 1 10 10
Derse Katılım 16 3 48
Laboratuvar 10 1 10
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 7 5 35
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 3 21
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 10 4 40
Toplam İş Yükü (saat) 179

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7
[OC] 1 2 3 2 1 3 2 2
[OC] 2 3 2 1 2 4 2 3
[OC] 3
[OC] 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek