Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ZTE6001 | ARICILIK ÜRÜNLERİ | Ders | 1 | 2 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Dersin amacı arıcılık ürünlerinin üretim zamanlarını ve üretim yöntemlerini öğretmek, bu ürünlerin önemli özelliklerini; arıcılık ürünlerinin muhafaza, pazarlama ve tüketim yöntemleri hakkında öğrencilere bilgi kazandırmaktır.
1 | Arıcılık ürünlerinin üretim yöntemlerini bilir ve bu ürünleri uygun zamanda üretir. |
2 | Arıcılık ürünlerinin genel muhafaza tekniklerini bilir ve uygun koşullarda depolamasını yapar. |
3 | Arıcılık ürünlerinin standartları ve kullanım alanları hakkında fikir sahibidir. |
4 | |
5 | |
6 |
Yok
Yok
Arıcılık ürünlerinin genel özellikleri ve tanımı, üretim amaçları ve yöntemleri; arıcılık ürünlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, arıcılık ürünlerinin hasat sonrası yapısal değişiklikleri; arıcılık ürünlerinin depolama koşulları, muhafaza üzerinde etkili faktörler; arıcılık ürünlerinin insan ve hayvan sağlığı açısından önemi ve arıcılık ürünlerinin ülkesel ve uluslararası standartları.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Giriş ve dersin önemi | ||
2 | Arıcılık ürünlerinin genel özellikleri | ||
3 | Arıcılık ürünlerinin ekonomik değeri ve önemi | ||
4 | Arı ürünlerinin insan ve hayvan sağlığı açısından önemi | ||
5 | Arıcılık ürünlerinin sınıflandırılması | ||
6 | Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin kimyasal yapıları ve özellikleri | ||
7 | Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin biyolojik özellikleri | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin fiziksel özellikleri | ||
10 | Arıcılık ürünlerinin üretim yöntemleri | ||
11 | Arıcılık ürünlerinin muhafaza ve depolama teknikleri | ||
12 | Arıcılık ürünlerinin kullanım alanları | ||
13 | Arıcılık ürünlerinin ülkesel ve uluslararası standartları | ||
14 | Diğer önemli arıcılık ürünleri | ||
15 | Arı ürünlerinin gıda sanayinde kullanımı | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
Sıralı, R., 2004. Arı ürünlerinin üretimi ve değerlendirilmesi. Ders notları. Ordu. Genç, F., Dodoloğlu, A., 2003. Arıcılığın temel esasları. Atatürk Üniv. basımevi, Erzurum. Anonymous, 2003. II. Marmara Arıcılık Kongresi Bildiri Kitabı.Uludağ Üniv.basımevi. Bursa.
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 8 | 112 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 30 | 30 |
Toplam İş Yükü (saat) | 208 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | |
[OC] 1 | 1 | 2 | 1 | 1 | 1 | 2 | |
[OC] 2 | 1 | 1 | 2 | 1 | 3 | 1 | 2 |
[OC] 3 | 1 | 1 | 2 | 2 | 2 | 2 | |
[OC] 4 | |||||||
[OC] 5 | |||||||
[OC] 6 |