GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZTE6001 ARICILIK ÜRÜNLERİ Ders 1 2 6.00

Yüksek Lisans



Dersin amacı arıcılık ürünlerinin üretim zamanlarını ve üretim yöntemlerini öğretmek, bu ürünlerin önemli özelliklerini; arıcılık ürünlerinin muhafaza, pazarlama ve tüketim yöntemleri hakkında öğrencilere bilgi kazandırmaktır.



1 Arıcılık ürünlerinin üretim yöntemlerini bilir ve bu ürünleri uygun zamanda üretir.
2 Arıcılık ürünlerinin genel muhafaza tekniklerini bilir ve uygun koşullarda depolamasını yapar.
3 Arıcılık ürünlerinin standartları ve kullanım alanları hakkında fikir sahibidir.
4
5
6


Yok


Yok


Arıcılık ürünlerinin genel özellikleri ve tanımı, üretim amaçları ve yöntemleri; arıcılık ürünlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri, arıcılık ürünlerinin hasat sonrası yapısal değişiklikleri; arıcılık ürünlerinin depolama koşulları, muhafaza üzerinde etkili faktörler; arıcılık ürünlerinin insan ve hayvan sağlığı açısından önemi ve arıcılık ürünlerinin ülkesel ve uluslararası standartları.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş ve dersin önemi
2 Arıcılık ürünlerinin genel özellikleri
3 Arıcılık ürünlerinin ekonomik değeri ve önemi
4 Arı ürünlerinin insan ve hayvan sağlığı açısından önemi
5 Arıcılık ürünlerinin sınıflandırılması
6 Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin kimyasal yapıları ve özellikleri
7 Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin biyolojik özellikleri
8 Ara sınav
9 Bal, polen, arı sütü, balmumu, propolis ve arı zehirinin fiziksel özellikleri
10 Arıcılık ürünlerinin üretim yöntemleri
11 Arıcılık ürünlerinin muhafaza ve depolama teknikleri
12 Arıcılık ürünlerinin kullanım alanları
13 Arıcılık ürünlerinin ülkesel ve uluslararası standartları
14 Diğer önemli arıcılık ürünleri
15 Arı ürünlerinin gıda sanayinde kullanımı
16 Dönem sonu sınavı

Sıralı, R., 2004. Arı ürünlerinin üretimi ve değerlendirilmesi. Ders notları. Ordu. Genç, F., Dodoloğlu, A., 2003. Arıcılığın temel esasları. Atatürk Üniv. basımevi, Erzurum. Anonymous, 2003. II. Marmara Arıcılık Kongresi Bildiri Kitabı.Uludağ Üniv.basımevi. Bursa.




Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 8 112
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 20 20
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 30 30
Toplam İş Yükü (saat) 208

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7
[OC] 1 1 2 1 1 1 2
[OC] 2 1 1 2 1 3 1 2
[OC] 3 1 1 2 2 2 2
[OC] 4
[OC] 5
[OC] 6
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek