Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TAB6035 | BAHARAT BİTKİLERİ | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
•Baharat bitkilerinin botanik özellikleri ve yetiştiriciliği öğretilir •Baharat bitkilerinin kimyasal özellikleri, işlenmesi hakkında temel bilgi verilir •Baharat bitkilerinin tüketimi ve ticareti hakkında bilgi verilir
Yrd.Doç.Dr. Özbay DEDE
1 | Baharat bitkileri yetiştiriciliğini ve morfolojisi, üretim tekniklerini öğrenir |
2 | Baharat bitkilerinin özellikleri ve işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olur |
3 | |
4 | |
5 |
Yok
Yok
•Baharat bitkilerinin özellikleri •Kullanım alanları •Agronomik özellikleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Baharat bitkileri ve önemi | ||
2 | Bitkilerin sınıflandırılması | ||
3 | Ekolojik istekleri | ||
4 | Yetiştirme teknikleri | ||
5 | Anason; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | ||
6 | Şerbetçiotu; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | ||
7 | Kimyon; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Çemen; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | ||
10 | Kekik; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | ||
11 | Adaçayı; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | ||
12 | Çörekotu; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | ||
13 | Rezene; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | ||
14 | Çay; önemi, adaptasyonu, morfolojisi ve yetiştiriciliği | ||
15 | Baharat bitkilerinin kullanım alanları, muhafazası ve depolama, değerlendirme | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
Er, C., M. Yıldız, 2007. Keyf Bitkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:1555, Ders Kitabı Baydar, H. 2009. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bilimi ve Teknolojisi. Süleyman Demirel Üniv. Zir. Fak. Yayın No: 51, Isparta. Craker, L.E., Simon, J.E. (1986) Herb Spices and Medicinal Plants, Vol:1, Vol:4, Oryx Press, Phoenix. Ramawat, K.G. (2004) Biotechnology of Medicinal Plants (Vitalizer and Therapeutic), Scince Publishers, Inc. Enfield, USA, 296 p. Yaniv, Z., Bachrach, U. (2005) Handbook of Medicinal Plants. (Ed. Z. Yaniv, U. Bachrach), Food Products Press, New York, Oxford, 500 p
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 7 | 98 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 16 | 16 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 20 | 20 |
Toplam İş Yükü (saat) | 179 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | |
[OC] 1 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
[OC] 2 | 4 | 4 | 4 | ||||||||
[OC] 3 | |||||||||||
[OC] 4 | |||||||||||
[OC] 5 |