Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TAB6018 | KEYF BİTKİLERİ ÖZEL YETİŞTİRİCİLİK VE ISLAHI | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Tütün ve baharat bitkilerinde bitkilerin morfolojik özellikleri, yetiştirme yöntem ve teknikleri, çiçek ve döllenme biyolojileri, ıslah amaçları, bu amaçlara ulaşmak için uygun ıslah yöntemlerini öğretmektir
Dr. Öğr. Üyesi Özbay DEDE
1 | Endüstri bitkileri grubunda yer alan keyf bitkilerinin tarımını yapabilir. |
2 | Keyf bitkilerinin ülke ve dünya ekonomisine katkısını göz önüne alarak yönlendirme yapabilir. |
3 | Keyf bitkisi olan tütün bitkisinde kalite kriterlerini belirleyebilir ve ticaretinde sanayinin istediği kalitede ürünün üretimini sağlayabilir |
4 | Keyf bitkileri grubunda yer alan bitkileri ıslah ederek yeni çeşitler geliştirilmesine katkı sağlayabilir. |
5 | Tütün bitkisinin tarım tekniklerini geliştirerek üreticilere öncülük ederek onları yönlendirebilir. |
Birinci Öğretim
Yok
Yok
Tütün bitkisinin özet yetiştiriciliği, üreme biyolojisi ve ıslah metotları; Önemli baharat bitkilerinin botanik özellikleri ve çoğaltılması
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Giriş; tütün bitkisinin önemi ve özet yetiştiriciliği | ||
2 | Tütün yaprağının özellikleri ve kalite ile ilişkisi | ||
3 | Tütünün menşei ve sistematiği | ||
4 | Tütünde ıslah amaçları ve ıslah metodları | ||
5 | Tütünde ıslah amaçları ve ıslah metodları | ||
6 | Tütünde ıslah amaçları ve ıslah metodları | ||
7 | Tütün ıslahında biyoteknolojik metotlar | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Çay bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması | ||
10 | Anason bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması | ||
11 | Şerbetçiotu bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması | ||
12 | Kimyon bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması | ||
13 | Çemen bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması | ||
14 | Kekik’in bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması | ||
15 | Adaçayı bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
Er, C., M. Yıldız, 2007. Keyf Bitkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:1555, Ders Kitabı: Baydar, H., 2007. Tıbbi, Aromatik ve Keyf Bitkileri Bilimi ve Teknolojisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:51, 288s, Isparta.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 7 | 98 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 15 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 24 | 24 |
Toplam İş Yükü (saat) | 182 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | ||||||||
[OC] 2 | |||||||||||
[OC] 3 | 5 | 5 | |||||||||
[OC] 4 | 5 | 5 | |||||||||
[OC] 5 | 4 | 4 |