GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TAB6018 KEYF BİTKİLERİ ÖZEL YETİŞTİRİCİLİK VE ISLAHI Ders 1 1 6.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Tütün ve baharat bitkilerinde bitkilerin morfolojik özellikleri, yetiştirme yöntem ve teknikleri, çiçek ve döllenme biyolojileri, ıslah amaçları, bu amaçlara ulaşmak için uygun ıslah yöntemlerini öğretmektir


Dr. Öğr. Üyesi Özbay DEDE


1 Endüstri bitkileri grubunda yer alan keyf bitkilerinin tarımını yapabilir.
2 Keyf bitkilerinin ülke ve dünya ekonomisine katkısını göz önüne alarak yönlendirme yapabilir.
3 Keyf bitkisi olan tütün bitkisinde kalite kriterlerini belirleyebilir ve ticaretinde sanayinin istediği kalitede ürünün üretimini sağlayabilir
4 Keyf bitkileri grubunda yer alan bitkileri ıslah ederek yeni çeşitler geliştirilmesine katkı sağlayabilir.
5 Tütün bitkisinin tarım tekniklerini geliştirerek üreticilere öncülük ederek onları yönlendirebilir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Tütün bitkisinin özet yetiştiriciliği, üreme biyolojisi ve ıslah metotları; Önemli baharat bitkilerinin botanik özellikleri ve çoğaltılması


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş; tütün bitkisinin önemi ve özet yetiştiriciliği
2 Tütün yaprağının özellikleri ve kalite ile ilişkisi
3 Tütünün menşei ve sistematiği
4 Tütünde ıslah amaçları ve ıslah metodları
5 Tütünde ıslah amaçları ve ıslah metodları
6 Tütünde ıslah amaçları ve ıslah metodları
7 Tütün ıslahında biyoteknolojik metotlar
8 Ara sınav
9 Çay bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması
10 Anason bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması
11 Şerbetçiotu bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması
12 Kimyon bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması
13 Çemen bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması
14 Kekik’in bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması
15 Adaçayı bitkisinin botanik özellikleri, önemi ve çoğaltılması
16 Dönem sonu sınavı

Er, C., M. Yıldız, 2007. Keyf Bitkileri. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:1555, Ders Kitabı: Baydar, H., 2007. Tıbbi, Aromatik ve Keyf Bitkileri Bilimi ve Teknolojisi. Süleyman Demirel Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:51, 288s, Isparta.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 7 98
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 15 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 24 24
Toplam İş Yükü (saat) 182

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11
[OC] 1 5 5 5
[OC] 2
[OC] 3 5 5
[OC] 4 5 5
[OC] 5 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek