GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
TAB6002 YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLER ÖZEL YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ISLAHI Ders 1 1 6.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Yemeklik Tane baklagillerin yetiştiriciliği ve ıslahı konularında bilgi vermek


Prof.Dr.Nuri YILMAZ


1 Bu dersin sonunda öğrenci; Yemeklik baklagillerin yayılma alanları, sınıflandırılması, verim, verim öğeleri ve fizyolojisi, yetiştirme teknikleri ve ıslahı konularında bilgi ve kabiliyetleri geliştirecek;
2 Bu konularla ilgili olarak karşılaşılabileceği problemlere çözüm önerileri üretebilecek,
3 Uygun ders planları geliştirebilecektir.
4
5
6
7


Yok


Yok


Yemeklik tane baklagillerin, Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, Islah kriterleri, Islah yöntemleri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş, Fasulyenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri, fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
2 Fasulyenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri
3 Nohutun Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
4 Nohutun Islah kriterleri, Islah yöntemleri
5 Mercimeğin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
6 Mercimeğin Islah kriterleri, Islah yöntemleri
7 Bezelyenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
8 Ara sınav
9 Bezelyenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri
10 Baklanın Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
11 Baklanın Islah kriterleri, Islah yöntemleri
12 Börülcenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri,
13 Börülcenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri
14 Genel değerlendirme, konuyla ilgili literatür çalışmaları
15 Genel değerlendirme, konuyla ilgili literatür çalışmaları
16 Dönem sonu sınavı

Sehirali S,1988. Yemeklik Dane Baklagiller. Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı: 314 Sepetoğlu H, 2002. Yemeklik Dane Baklagiller. Ege Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı: 24/4 Engin M, 1989. Yemeklik Dane Baklagiller. Çukurova Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Notları: 110 Özdemir S, 2006.Yemeklik Baklagiller. Hasad Yayıncılık, İstanbul-Türkiye Summerfıeld,R.J., Roberts, E.H., 1985. Grain Legume Crops. Collins ISBN 0-00-383037-3



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 7 98
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 15 1 15
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 15 1 15
Toplam İş Yükü (saat) 173

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11
[OC] 1 4 3 4 2 3 2
[OC] 2 3 4 3 3 2 2
[OC] 3 4 3 3 3 3 2
[OC] 4
[OC] 5
[OC] 6
[OC] 7
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek