Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
TAB6002 | YEMEKLİK TANE BAKLAGİLLER ÖZEL YETİŞTİRİCİLİĞİ VE ISLAHI | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Yemeklik Tane baklagillerin yetiştiriciliği ve ıslahı konularında bilgi vermek
Prof.Dr.Nuri YILMAZ
1 | Bu dersin sonunda öğrenci; Yemeklik baklagillerin yayılma alanları, sınıflandırılması, verim, verim öğeleri ve fizyolojisi, yetiştirme teknikleri ve ıslahı konularında bilgi ve kabiliyetleri geliştirecek; |
2 | Bu konularla ilgili olarak karşılaşılabileceği problemlere çözüm önerileri üretebilecek, |
3 | Uygun ders planları geliştirebilecektir. |
4 | |
5 | |
6 | |
7 |
Yok
Yok
Yemeklik tane baklagillerin, Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, Islah kriterleri, Islah yöntemleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Giriş, Fasulyenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri, fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | ||
2 | Fasulyenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri | ||
3 | Nohutun Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | ||
4 | Nohutun Islah kriterleri, Islah yöntemleri | ||
5 | Mercimeğin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | ||
6 | Mercimeğin Islah kriterleri, Islah yöntemleri | ||
7 | Bezelyenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Bezelyenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri | ||
10 | Baklanın Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | ||
11 | Baklanın Islah kriterleri, Islah yöntemleri | ||
12 | Börülcenin Yayılma alanları, Sınıflandırmaları, Verim ve kalite öğeleri ile fizyolojileri, Yetiştirme yöntemleri, | ||
13 | Börülcenin Islah kriterleri, Islah yöntemleri | ||
14 | Genel değerlendirme, konuyla ilgili literatür çalışmaları | ||
15 | Genel değerlendirme, konuyla ilgili literatür çalışmaları | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
Sehirali S,1988. Yemeklik Dane Baklagiller. Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı: 314 Sepetoğlu H, 2002. Yemeklik Dane Baklagiller. Ege Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Kitabı: 24/4 Engin M, 1989. Yemeklik Dane Baklagiller. Çukurova Üniv. Ziraat Fak. Yayınları. Ders Notları: 110 Özdemir S, 2006.Yemeklik Baklagiller. Hasad Yayıncılık, İstanbul-Türkiye Summerfıeld,R.J., Roberts, E.H., 1985. Grain Legume Crops. Collins ISBN 0-00-383037-3
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 7 | 98 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 15 | 1 | 15 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 15 | 1 | 15 |
Toplam İş Yükü (saat) | 173 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | |
[OC] 1 | 4 | 3 | 4 | 2 | 3 | 2 | |||||
[OC] 2 | 3 | 4 | 3 | 3 | 2 | 2 | |||||
[OC] 3 | 4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 2 | |||||
[OC] 4 | |||||||||||
[OC] 5 | |||||||||||
[OC] 6 | |||||||||||
[OC] 7 |