GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BTM6102-19 BALIK TÜTSÜLEME YÖNTEMLERİ Ders 1 1 6.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Su ürünlerinde farklı tütsüleme yöntemlerinin ve tütsülemenin prensibinin öğretilmesi


Doç. Dr. Koray KORKMAZ


1 Tütsüleme teknolojisini tanımlar
2 Tütsülemede kullanılan materyalleri açıklar
3 Klasik ve modern tütsüleme yöntemlerini öğretir

Birinci Öğretim



[Yok]


Tütsülemeye uygun balık türleri, tütsülemede kullanılan materyaller, balığın tütsülemeye hazırlanışı, klasik ve modern tütsüleme yöntemleri, tütsülenmiş ürünlerin tüketim şekilleri


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Tütsülenme teknolojisinin tanımı, tütsüleme teknolojisinin Türkiye ve Dünyadaki durumu
2 Tütsüleme için balığın hazırlanması
3 Talaş materyalinin seçimi
4 Tütsüleme ekipmanları
5 Geleneksel ve mekanik tütsüleme teknikleri
6 Tütsüleme yöntemleri
7 Sıcak tütsüleme teknolojisi
8 Ara sınav
9 Soğuk tütsüleme teknolojisi
10 Tütsülenmiş ürünün paketlenmesi
11 Tütsülenmiş ürünün depolanma koşulları
12 Tütsülenmiş üründe meydana gelen değişimler
13 Tütsülemenin balık eti üzerine etkisi, Ödev
14 Öğrenci sunumları ve genel değerlendirme
15 Öğrenci sunumları ve genel değerlendirme
16 Dönem sonu sınavı

Ders Notları



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 3 42
Laboratuvar 1 10 10
Bireysel Çalışma 1 40 40
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 25 25
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 50 50
Toplam İş Yükü (saat) 169

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12
[OC] 1 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 4 5
[OC] 2 5 5 5 4 5 5 5 5 5 5 4 5
[OC] 3 5 5 4 4 5 5 5 5 5 5 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek