| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| BTM6102-19 | BALIK TÜTSÜLEME YÖNTEMLERİ | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Su ürünlerinde farklı tütsüleme yöntemlerinin ve tütsülemenin prensibinin öğretilmesi
Doç. Dr. Koray KORKMAZ
| 1 | Tütsüleme teknolojisini tanımlar |
| 2 | Tütsülemede kullanılan materyalleri açıklar |
| 3 | Klasik ve modern tütsüleme yöntemlerini öğretir |
Birinci Öğretim
[Yok]
Tütsülemeye uygun balık türleri, tütsülemede kullanılan materyaller, balığın tütsülemeye hazırlanışı, klasik ve modern tütsüleme yöntemleri, tütsülenmiş ürünlerin tüketim şekilleri
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Tütsülenme teknolojisinin tanımı, tütsüleme teknolojisinin Türkiye ve Dünyadaki durumu | ||
| 2 | Tütsüleme için balığın hazırlanması | ||
| 3 | Talaş materyalinin seçimi | ||
| 4 | Tütsüleme ekipmanları | ||
| 5 | Geleneksel ve mekanik tütsüleme teknikleri | ||
| 6 | Tütsüleme yöntemleri | ||
| 7 | Sıcak tütsüleme teknolojisi | ||
| 8 | Ara sınav | ||
| 9 | Soğuk tütsüleme teknolojisi | ||
| 10 | Tütsülenmiş ürünün paketlenmesi | ||
| 11 | Tütsülenmiş ürünün depolanma koşulları | ||
| 12 | Tütsülenmiş üründe meydana gelen değişimler | ||
| 13 | Tütsülemenin balık eti üzerine etkisi, Ödev | ||
| 14 | Öğrenci sunumları ve genel değerlendirme | ||
| 15 | Öğrenci sunumları ve genel değerlendirme | ||
| 16 | Dönem sonu sınavı |
Ders Notları
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
| Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
| Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
| Laboratuvar | 1 | 10 | 10 |
| Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 169 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | |
| [OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 |
| [OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 |
| [OC] 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 |