Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BTM6102-19 | BALIK TÜTSÜLEME YÖNTEMLERİ | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Su ürünlerinde farklı tütsüleme yöntemlerinin ve tütsülemenin prensibinin öğretilmesi
Doç. Dr. Koray KORKMAZ
1 | Tütsüleme teknolojisini tanımlar |
2 | Tütsülemede kullanılan materyalleri açıklar |
3 | Klasik ve modern tütsüleme yöntemlerini öğretir |
Birinci Öğretim
[Yok]
Tütsülemeye uygun balık türleri, tütsülemede kullanılan materyaller, balığın tütsülemeye hazırlanışı, klasik ve modern tütsüleme yöntemleri, tütsülenmiş ürünlerin tüketim şekilleri
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Tütsülenme teknolojisinin tanımı, tütsüleme teknolojisinin Türkiye ve Dünyadaki durumu | ||
2 | Tütsüleme için balığın hazırlanması | ||
3 | Talaş materyalinin seçimi | ||
4 | Tütsüleme ekipmanları | ||
5 | Geleneksel ve mekanik tütsüleme teknikleri | ||
6 | Tütsüleme yöntemleri | ||
7 | Sıcak tütsüleme teknolojisi | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Soğuk tütsüleme teknolojisi | ||
10 | Tütsülenmiş ürünün paketlenmesi | ||
11 | Tütsülenmiş ürünün depolanma koşulları | ||
12 | Tütsülenmiş üründe meydana gelen değişimler | ||
13 | Tütsülemenin balık eti üzerine etkisi, Ödev | ||
14 | Öğrenci sunumları ve genel değerlendirme | ||
15 | Öğrenci sunumları ve genel değerlendirme | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
Ders Notları
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Laboratuvar | 1 | 10 | 10 |
Bireysel Çalışma | 1 | 40 | 40 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 25 | 25 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 50 | 50 |
Toplam İş Yükü (saat) | 169 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 |
[OC] 3 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 |