| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| BTM6094 | KIYILMIŞ SU ÜRÜNLERİ İŞLEME TEKNLOJİSİ | Ders | 1 | 2 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Kıyılmış su ürünleri ile yapılan işleme tekniklerini ve kalite değişimlerini öğretir
| 1 | Kıyılmış su ürünlerinden elde edilen ürünleri tanımlar |
| 2 | Herbir ürünün işleme tekniklerini tanımlar ve gösterir |
| 3 | Kıyılmış su ürünlerinde kullanılan alet ve ekipmanları gösterir |
| 4 | İşlenmeleri ve depolanmaları esnasında meydana gelen kalite değişimlerini tespit eder |
| 5 | Kıyılmış su ürünleri mezuatını öğretir |
Yok
Yok
Kıyılmış su ürünleri ile yapılan işleme tekniklerini ve kalite değişimleri
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Kıyılmış su ürünleri işleme teknolojisine giriş | ||
| 2 | Su ürünlerinin kıyılması için gerekli olan makine ve teçhizatlar | ||
| 3 | Kıyılmış su ürünleri ile elde edilen ürünlerden balık burger yapımı ve teknolojisi | ||
| 4 | Balık burgerlerin depolama boyunca kalite değişimleri | ||
| 5 | Balık kroketler ve teknolojisi | ||
| 6 | Balık kroketlerin depolama boyunca kalite değişimleri | ||
| 7 | Surimi üretim teknolojisine giriş | ||
| 8 | Arasınav | ||
| 9 | Surimiden elde edilen ürünlerdeki kalite değişimleri | ||
| 10 | Surimiden elde edilen ürünlerdeki kalite değişimleri | ||
| 11 | Balık sosis ve salam teknolojisi | ||
| 12 | Balık sosis ve salamındaki kalite değişimleri | ||
| 13 | Kıyılmış su ürünleri ile ilgili mevzuat | ||
| 14 | Kıyılmış su ürünleri ile ilgili mevzuata devam | ||
| 15 | Ödevlerin değerlendirilmesi | ||
| 16 | Dönem sonu sınav |
Su Ürünleri İşleme Teknolojisi-2(Prof. Dr. Şükran Çaklı, 2007) İlave Kaynak Bilimsel Makaleler Batters and Breadings in Food Processing (Eds. K. Kulp, R. Loewe, K. Lorenz, and J. Gelroth,2011)
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
Yok
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
| Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
| Derse Katılım | 12 | 7 | 84 |
| Laboratuvar | 12 | 7 | 84 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 172 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | |
| [OC] 1 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 |
| [OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 | 4 |
| [OC] 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 5 |
| [OC] 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| [OC] 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 |