GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
BTM6093 SU ÜRÜNLERİNİN DONDURULARAK MUHAFAZASI VE KALİTE DEĞİŞİMLERİ Ders 1 1 6.00

Yüksek Lisans


Türkçe


Su ürünlerinin dondurarak depolanması ve depolama boyunca kalitesinde meydana gelen değişimleri öğretir



1 Su Ürünlerinde dondurma tekniklerini öğretir
2 Su Ürünlerinin karada ve denizde dondurulmasını anlatır
3 Dondurma öncesi su ürünlerinde kaliteyi etkileyen faktörleri öğretir
4 Dondurma esnasında ve dondurduktan sonra su ürünlerindeki değişimi anlatır
5 Depolama boyunca kaliteyi etkileyen faktörleri tanımlar
6 Dondurarak depolamada kalite ölçüm metotlarını anlatır

Birinci Öğretim


Yok


[Yok]


Su ürünlerinin dondurarak depolanması ve depolama boyunca kalitesinde meydana gelen değişimleri, kalite analizlerini ve laboratuvar uygulamalarını gösterir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Dondurmada fiziksel ve kimyasal nitelikler Dondurmada fiziksel ve kimyasal nitelikler Dondurmada fiziksel ve kimyasal nitelikler
2 Dondurma teknolojisinindeki inovasyon Dondurma teknolojisinindeki inovasyon Dondurma teknolojisinindeki inovasyon
3 Dondurma metotları ve ekipmanları,ödev Dondurma metotları ve ekipmanları,ödev Dondurma metotları ve ekipmanları,ödev
4 Soğuk depolamanın korunması Soğuk depolamanın korunması Soğuk depolamanın korunması
5 Dondurulmuş ürünlerin taşınması Dondurulmuş ürünlerin taşınması Dondurulmuş ürünlerin taşınması
6 Ev tipi dondurucular Ev tipi dondurucular Ev tipi dondurucular
7 Dondurulmuş su ürünlerinin güvenliği ve kalitesinin değerlendirilmesi Dondurulmuş su ürünlerinin güvenliği ve kalitesinin değerlendirilmesi Dondurulmuş su ürünlerinin güvenliği ve kalitesinin değerlendirilmesi
8 Ara sınav Ara sınav Ara sınav
9 Dondurulmuş su ürünlerinin güvenliği ve kalitesinin değerlendirilmesine devam,ödev Dondurulmuş su ürünlerinin güvenliği ve kalitesinin değerlendirilmesine devam,ödev Dondurulmuş su ürünlerinin güvenliği ve kalitesinin değerlendirilmesine devam,ödev
10 Fiziksel ölçüm metotları Fiziksel ölçüm metotları Fiziksel ölçüm metotları
11 Kimyasal ölçüm metotları Kimyasal ölçüm metotları Kimyasal ölçüm metotları
12 Duyusal analiz ölçüm metotları Duyusal analiz ölçüm metotları Duyusal analiz ölçüm metotları
13 Dondurulmuş ürünlerin paketlenmesi,ödev Dondurulmuş ürünlerin paketlenmesi,ödev Dondurulmuş ürünlerin paketlenmesi,ödev
14 Dersin değenlendirilmesi ve öneriler Dersin değenlendirilmesi ve öneriler Dersin değenlendirilmesi ve öneriler
15 Ödevlerin değerlendirilmesi Ödevlerin değerlendirilmesi Ödevlerin değerlendirilmesi
16 Dönem sonu sınavı Dönem sonu sınavı Dönem sonu sınavı

Bilimsel makalele, Handbook of Frozen Food Processing and Packaging



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 10 2 20
Laboratuvar 1 1 1
Beyin Fırtınası 12 2 24
Bireysel Çalışma 10 3 30
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 1 1 1
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 10 4 40
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 2 2
10 5 50
Toplam İş Yükü (saat) 172

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12
[OC] 1 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
[OC] 2 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
[OC] 3 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
[OC] 4 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
[OC] 5 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
[OC] 6 5 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek