Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
BTM6092 | SURİMİ TEKNOLOJİSİ | Ders | 1 | 1 | 6.00 |
Yüksek Lisans
Türkçe
Surimi Teknolojisi hakkında bilgi vermek
1 | Surimiden elde edilen ürünleri tanımlar |
2 | Herbir ürünün işleme tekniklerini tanımlar ve gösterir |
3 | Surimide kullanılan alet ve ekipmanları gösterir |
4 | İşlenmeleri ve depolanmaları esnasında meydana gelen kalite değişimlerini tespit eder |
Yok
Yok
Surimi teknolojisi ile ilgili bilgiler vermek,uygulamalar yapmak,surimi ürünlerini incelemek
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Surimi üretim teknolojisinin tarihi ve kaynakları | ||
2 | Beyaz balıklardan ticari surimi üretimi | ||
3 | Beyaz balıklardan ticari surimi üretimine devam,ödev | ||
4 | Yağlı ve siyah kaslı balıklardan surimi üretimi | ||
5 | Yağlı ve siyah kaslı balıklardan surimi üretimi | ||
6 | Surimi teknolojisinde yeni gelişmeler,ödev | ||
7 | Surimi teknolojisinde yeni gelişmeler devam | ||
8 | Surimiden elde edilen ürünler | ||
9 | Ara sınav | ||
10 | Surimide proteinlerin kryostabilizasyonu ve surimi jelasyonunun kimyası | ||
11 | Surimi temelli ürünler için kullanılan katkı maddeleri ve formülasyonu | ||
12 | Suriminin kalitesinin değerlendirilmesi,ödev | ||
13 | Suriminin kalitesinin değerlendirilmesi devam | ||
14 | Dersin değerlendirilmesi ve öneriler | ||
15 | Ödevlerin değerlendirilmesi | ||
16 | Final |
Surimi Technology ,Tyre C. Lanier, Chong M. Lee, 1992 Surimi and Surimi Seafood, Jae Won Park, 2005.
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 12 | 5 | 60 |
Uygulama/Pratik | 3 | 10 | 30 |
Laboratuvar | 12 | 5 | 60 |
Seminer | 2 | 7 | 14 |
Toplam İş Yükü (saat) | 168 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | |
[OC] 1 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 4 | 3 | 4 |
[OC] 2 | 4 | 3 | 3 | 4 | 4 | 5 | 5 | 4 | 4 | 5 | 4 | 4 |
[OC] 3 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 | 5 | 4 | 4 | 3 | 4 | 5 |
[OC] 4 | 4 | 3 | 4 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 5 | 5 | 4 |