Ders Öğretim Planı
Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
Lisans
1 |
Halkbilimin temel kavramlarını ve konuları öğrenme |
2 |
Halkbilimin yöntemini kavrar ve bunu uygular |
3 |
Türk ve yabancı önemli halkbilimcileri tanıma |
[Yok]
Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
1 |
Dersin işleyişine yönelik genel beklentiler,
kurallar, sorumluluklar ve proje gruplarının
oluşturulması |
|
|
2 |
Halkbilimin alanı, amacı ve konusu |
|
|
3 |
Halkbilim, İletişim ve Etnografik Film |
|
|
4 |
Seçilmiş Konu İnsanoğlunun Geçim
Stratejileri ve Beslenme |
|
|
5 |
Seçilmiş Konu: Beslenme ve Mutfak Kültürü |
|
|
6 |
Pilot Araştırma: Adana Beslenme ve Mutfak
Kültürü Etnografisi |
|
|
7 |
Pilot Araştırma: Adana Beslenme ve Mutfak
Kültürü Etnografisi |
|
|
8 |
Ara Sınav |
|
|
9 |
Pilot Etnografik Araştırmanın
Raporlaştırılması |
|
|
10 |
Etnografik Film Uygulamalar |
|
|
11 |
Etnografik Film Uygulamaları |
|
|
12 |
Etnografik Film Uygulamaları |
|
|
13 |
Etnografik Film Uygulamaları |
|
|
14 |
Etnografik Film Uygulamaları |
|
|
15 |
Etnografik Film Uygulamaları |
|
|
16 |
Final Sınavı |
|
|
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
Derse Katılım |
16 |
3 |
48 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
10 |
2 |
20 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
16 |
3 |
48 |
Toplam İş Yükü (saat)
|
118
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
[OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
[OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek