Ders Öğretim Planı
| Dersin Kodu |
Dersin Adı |
Dersin Türü |
Yıl |
Yarıyıl |
AKTS |
|
|
|
0 |
0 |
0 |
Lisans
| 1 |
Temel pişirmenin ileri hamur işlerine uygulanması |
| 2 |
Bir tarifin uygulanması ve oluşturulması |
| 3 |
Bir tarifin oluşturulması |
| 4 |
Pasta dekorlama teknikleri |
| 5 |
Laboratuvar kitabındaki tüm gerekli bilgilerin kopyalanması |
[Yok]
| Hafta |
Teorik |
Uygulama |
Laboratuvar |
| 1 |
Makaron |
|
|
| 2 |
Muzlu kek |
|
|
| 3 |
Paris Brest Pralin |
|
|
| 4 |
Choux hamuru yapımı |
|
|
| 5 |
Opera / Kek yapımı ve dekorasyonu |
|
|
| 6 |
Tropikal meyveli mus içeren keklerin dekorasyonu |
|
|
| 7 |
Çikolatalı mus kek yapımı ve dekorasyonu & boya tabancası tekniği |
|
|
| 8 |
Ara Sınav |
|
|
| 9 |
Kremalı kekler & Tartlar |
|
|
| 10 |
Kakao yağı ve kuru yemişler kullanılarak Çikolatalı glaze tekniği uygulamak |
|
|
| 11 |
Spesiyal Pastalar & Kakao yağı ve kuru yemişler kullanılarak Çikolatalı glaze tekniği uygulamak |
|
|
| 12 |
Kek hamuru karıştırma, çırpma, sıkma ve pişirme |
|
|
| 13 |
Kek hamurunun karıştırılması, çırpılması, sıkılması ve pişirilmesi |
|
|
| 14 |
Tart Hamuru & Kremalı kekler |
|
|
| 15 |
Lamine Hamurlar |
|
|
| 16 |
Final Sınavı |
|
|
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri |
40
|
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri |
60
|
| Etkinlikler |
Sayısı |
Süresi (saat) |
Toplam İş Yükü (saat) |
| Ara Sınav |
1 |
1 |
1 |
| Final Sınavı |
1 |
1 |
1 |
| Derse Katılım |
12 |
4 |
48 |
| Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma |
14 |
3 |
42 |
| Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma |
10 |
3 |
30 |
|
Toplam İş Yükü (saat)
|
122
|
|
[PC] 1 |
[PC] 2 |
[PC] 3 |
[PC] 4 |
[PC] 5 |
[PC] 6 |
| [OC] 1 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
| [OC] 2 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
| [OC] 3 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
| [OC] 4 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
| [OC] 5 |
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
5
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek