Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ZGM3042016959 | TEMEL İŞLEMLER II | Ders | 3 | 6 | 3.00 |
Lisans
Türkçe
Öğrencilere, gıda üretiminde uygulanan temel işlemler konusunda bilgileri vererek ileride bu konuda karşılaşabilecekleri sorunları çözebilmeleri için gerekli alt yapıyı oluşturmak.
1 | Gıda işleme endüstrisinde gerekli olan ve uygulanan temel işlemler ve ekipmanlar konusunda bilgi edinir |
2 | Üretim sırasında karşılaşılabilecek sorunları anlar ve çözüm üretir |
3 | Sektörde üretim ve laboratuar uygulamaları konusunda bilgi sahibi olur ve kalite değerlendirmesinde deneyim kazanır |
Yok
Yok
Gıda işlemede uygulanan temel işlemler ve bunların kalite üzerine etkileri, Gıda maddelerine uygulanan işlemler ve üretilen mamullerin dayanıklı hale getirilmeleri, yeni ürünlerin eldesi ve muhafaza edilmeleri.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Isıl işlem uygulamaları | ||
2 | Haşlama | ||
3 | Pastörizasyon | ||
4 | Sterilizasyon | ||
5 | Evaporasyon | ||
6 | Evaporasyon | ||
7 | Dehidrasyon (Kurutma) | ||
8 | Arasınav | ||
9 | Dehidrasyon (Kurutma) | ||
10 | Dehidrasyon (Kurutma) | ||
11 | Işınlama (Radyasyon) | ||
12 | Mikrodalga kullanımı | ||
13 | Soğutma, dondurma | ||
14 | Depolama | ||
15 | Farklı tekniklerin irdelenmesi | ||
16 | Dönem sonu sınavı |
BRENNAN, J.G., BUTTERS, J.R., COWELL, N.D., LİLLEY, A.E.V., 1990. Food Engineering Operations. (third edition). Elsevier applied sci. LONDON and NEW YORK FELLOWS, P.J., 1992. Food Processing Technology: principles and practice. Ellis Horwood, NEW YORK, LONDON.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma | 5 | 4 | 20 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 5 | 5 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Toplam İş Yükü (saat) | 95 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1 | 5 | 3 | 5 | 5 | 2 | 3 | 5 | 5 | 5 | ||||||
[OC] 2 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 3 | 5 | ||||||||
[OC] 3 | 5 | 4 | 5 | 5 | 5 | 4 | 4 | 3 | 5 | 5 | 4 | 5 |