GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZGM3042016959 TEMEL İŞLEMLER II Ders 3 6 3.00

Lisans


Türkçe


Öğrencilere, gıda üretiminde uygulanan temel işlemler konusunda bilgileri vererek ileride bu konuda karşılaşabilecekleri sorunları çözebilmeleri için gerekli alt yapıyı oluşturmak.



1 Gıda işleme endüstrisinde gerekli olan ve uygulanan temel işlemler ve ekipmanlar konusunda bilgi edinir
2 Üretim sırasında karşılaşılabilecek sorunları anlar ve çözüm üretir
3 Sektörde üretim ve laboratuar uygulamaları konusunda bilgi sahibi olur ve kalite değerlendirmesinde deneyim kazanır


Yok


Yok


Gıda işlemede uygulanan temel işlemler ve bunların kalite üzerine etkileri, Gıda maddelerine uygulanan işlemler ve üretilen mamullerin dayanıklı hale getirilmeleri, yeni ürünlerin eldesi ve muhafaza edilmeleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Isıl işlem uygulamaları
2 Haşlama
3 Pastörizasyon
4 Sterilizasyon
5 Evaporasyon
6 Evaporasyon
7 Dehidrasyon (Kurutma)
8 Arasınav
9 Dehidrasyon (Kurutma)
10 Dehidrasyon (Kurutma)
11 Işınlama (Radyasyon)
12 Mikrodalga kullanımı
13 Soğutma, dondurma
14 Depolama
15 Farklı tekniklerin irdelenmesi
16 Dönem sonu sınavı

BRENNAN, J.G., BUTTERS, J.R., COWELL, N.D., LİLLEY, A.E.V., 1990. Food Engineering Operations. (third edition). Elsevier applied sci. LONDON and NEW YORK FELLOWS, P.J., 1992. Food Processing Technology: principles and practice. Ellis Horwood, NEW YORK, LONDON.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 5 4 20
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 95

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 5 3 5 5 2 3 5 5 5
[OC] 2 5 4 5 5 5 3 5
[OC] 3 5 4 5 5 5 4 4 3 5 5 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek