Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ZGMS3212016959 | GIDA ENDÜSTRİSİNDE ENZİM VE STARTER TEKN. | Seçmeli Ders Grubu | 3 | 5 | 4.00 |
Lisans
Türkçe
Bu dersin amacı, starter kültür ve enzimlerin endüstrideki ve biyoteknolojideki uygulamaları, gıda işleme endüstrisindeki kullanımı, enzimlerin doğası ve gıdalardaki faaliyetini hakkında bilgi vermektir.
Yrd.Doç.Dr.Bekir Gökçen MAZI
1 | Starter kültür ve enzimlerin endüstrideki ve biyoteknolojideki uygulamalarını öğrenir |
2 | Starter kültürlerin gıda işleme endüstrisindeki kullanımı hakkında bilgi sahibi olur |
3 | Enzimlerin doğası ve gıdalardaki faaliyetini öğrenir |
4 | Takım çalışmalarında iş paylaşımı ve zaman yönetimini öğrenirler |
Yok
Yok
Gıda endüstrisinde mikroorganizmaların kullanılma alanları, Mikrobial gıda, Tek hücre proteini üretimi, Enzimlerin doğası ve gıdalardaki faaliyeti, Gıda teknolojisinde enzimler (ekmek, biracılık, süt ürünleri, ekmek, biracılık, süt ürünleri, meyve ve sebze suyu özütlemesi, nişasta modifikasyonu), Enzim üretimi, Starter kültürler ve gıdadaki faaliyetleri, Gıda teknolojisinde starter kültürler (süt ürünleri, et ürünleri, diğer fermente gıdalar), Starter kültür üretimi, Diğer katkı maddelerinin üretimi.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Gıda endüstrisinde mikroorganizmaların kullanılma alanları | ||
2 | Mikrobial gıda, Tek hücre proteini üretimi | ||
3 | Enzimlerin doğası ve gıdalardaki faaliyeti | ||
4 | Gıda teknolojisinde enzimler (ekmek, biracılık, süt ürünleri) | ||
5 | Gıda teknolojisinde enzimler (ekmek, biracılık, süt ürünleri) | ||
6 | Gıda teknolojisinde enzimler (meyve ve sebze suyu özütlemesi, nişasta modifikasyonu) | ||
7 | Enzim üretimi | ||
8 | Ara sınav | ||
9 | Starter kültürler ve gıdadaki faliyetleri | ||
10 | Gıda teknolojisinde starter kültürler (süt ürünleri) | ||
11 | Gıda teknolojisinde starter kültürler (et ürünleri) | ||
12 | Gıda teknolojisinde starter kültürler (diğer fermente gıdalar) | ||
13 | Starter kültür üretimi | ||
14 | Diğer katkı maddelerinin üretimi | ||
15 | Diğer katkı maddelerinin üretimi | ||
16 | Final sınavı |
1. Hutkins R.W. 2006. Microbiology and Technology of Fermented Foods, Blackwell Publishing Ltd. 2. Nagodawithana T. and Reed G. 1993. Enzymes in Food Processing, Academıc Press, Inc.
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
Yok
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Ara Sınav | 1 | 2 | 2 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Tartışma | 7 | 1 | 7 |
Soru-Yanıt | 7 | 1 | 7 |
Rapor Hazırlama | 1 | 3 | 3 |
Rapor Sunma | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 1 | 14 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 6 | 6 |
Okuma | 7 | 2 | 14 |
Toplam İş Yükü (saat) | 105 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | |
[OC] 1 | 5 | 5 | 5 | 5 | 1 | 4 | 4 | 2 | 3 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 | 1 |
[OC] 2 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 | ||
[OC] 3 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 | ||
[OC] 4 | 5 | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 2 | 3 | 3 | 3 | 2 | 2 | 3 |