GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZGMS3212016959 GIDA ENDÜSTRİSİNDE ENZİM VE STARTER TEKN. Seçmeli Ders Grubu 3 5 4.00

Lisans


Türkçe


Bu dersin amacı, starter kültür ve enzimlerin endüstrideki ve biyoteknolojideki uygulamaları, gıda işleme endüstrisindeki kullanımı, enzimlerin doğası ve gıdalardaki faaliyetini hakkında bilgi vermektir.


Yrd.Doç.Dr.Bekir Gökçen MAZI


1 Starter kültür ve enzimlerin endüstrideki ve biyoteknolojideki uygulamalarını öğrenir
2 Starter kültürlerin gıda işleme endüstrisindeki kullanımı hakkında bilgi sahibi olur
3 Enzimlerin doğası ve gıdalardaki faaliyetini öğrenir
4 Takım çalışmalarında iş paylaşımı ve zaman yönetimini öğrenirler


Yok


Yok


Gıda endüstrisinde mikroorganizmaların kullanılma alanları, Mikrobial gıda, Tek hücre proteini üretimi, Enzimlerin doğası ve gıdalardaki faaliyeti, Gıda teknolojisinde enzimler (ekmek, biracılık, süt ürünleri, ekmek, biracılık, süt ürünleri, meyve ve sebze suyu özütlemesi, nişasta modifikasyonu), Enzim üretimi, Starter kültürler ve gıdadaki faaliyetleri, Gıda teknolojisinde starter kültürler (süt ürünleri, et ürünleri, diğer fermente gıdalar), Starter kültür üretimi, Diğer katkı maddelerinin üretimi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda endüstrisinde mikroorganizmaların kullanılma alanları
2 Mikrobial gıda, Tek hücre proteini üretimi
3 Enzimlerin doğası ve gıdalardaki faaliyeti
4 Gıda teknolojisinde enzimler (ekmek, biracılık, süt ürünleri)
5 Gıda teknolojisinde enzimler (ekmek, biracılık, süt ürünleri)
6 Gıda teknolojisinde enzimler (meyve ve sebze suyu özütlemesi, nişasta modifikasyonu)
7 Enzim üretimi
8 Ara sınav
9 Starter kültürler ve gıdadaki faliyetleri
10 Gıda teknolojisinde starter kültürler (süt ürünleri)
11 Gıda teknolojisinde starter kültürler (et ürünleri)
12 Gıda teknolojisinde starter kültürler (diğer fermente gıdalar)
13 Starter kültür üretimi
14 Diğer katkı maddelerinin üretimi
15 Diğer katkı maddelerinin üretimi
16 Final sınavı

1. Hutkins R.W. 2006. Microbiology and Technology of Fermented Foods, Blackwell Publishing Ltd. 2. Nagodawithana T. and Reed G. 1993. Enzymes in Food Processing, Academıc Press, Inc.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Tartışma 7 1 7
Soru-Yanıt 7 1 7
Rapor Hazırlama 1 3 3
Rapor Sunma 1 2 2
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 6 6
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 6 6
Okuma 7 2 14
Toplam İş Yükü (saat) 105

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 5 5 5 5 1 4 4 2 3 3 3 2 2 3 1
[OC] 2 5 5 5 5 3 3 2 3 3 3 2 2 3
[OC] 3 5 5 5 5 3 3 2 3 3 3 2 2 3
[OC] 4 5 5 5 5 3 3 2 3 3 3 2 2 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek