GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ZFS2122016958 SÜT SIĞIRCILIĞI Seçmeli Ders Grubu 2 4 4.00

Lisans



Öğrenciye bir süt sığırcılığı ve sığır besisi işletmesinin kurulması, işletilmesi ve hayvanların bakımı ile ilgili bilgilerin verilmesidir.



1 Süt sığırcılığı ve sığır besisi hakkında detaylı ve yeterli bilgiye sahip olarak, bir süt sığırcılığı ve sığır besisi işletmesini kendi başına planlamasını yapabilecektir.
2
3
4
5


Yok


Yok


Süt sığırcılığı ve sığır besisi hakkında detaylı ve yeterli bilgiye sahip olarak, bir süt sığırcılığı ve sığır besisi işletmesini kendi başına planlamasını yapabilecektir.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Dünya ve Türkiye gıda üretiminde sığırın yeri
2 Süt üretimimin artırılması için alınması gereken tedbirler
3 Önemli sığır ırkları
4 Süt sığırcılığı işletmeciliğinde genel konular
5 Kızgınlık takibi, suni tohumlama, üreme
6 Memenin anatomi ve fizyolojisi ve sağım
7 Buzağıların bakımı ve büyütülmesi, ineklerin bakımı
8 Arasınav
9 Önemli sığır hastalıkları, hijyen ve sağlık koruma
10 Sığır besisi
11 Süt sığırı barınakları
12 Sürü yönetimi ve kayıt tutma
13 Bir süt sığırcılığı işletmesinin kurulması
14 Bir süt sığırcılığı işletmesinin kurulması
15 Dersin genel değerlendirmesi
16 Dönem sonu sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Quiz 4 3 12
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 4 56
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 2 2
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 2 2
Toplam İş Yükü (saat) 118

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8
[OC] 1 4 4 4 4 4 4 4 4
[OC] 2
[OC] 3
[OC] 4
[OC] 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek