| Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
|---|---|---|---|---|---|
| ODUS0001 | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli Ders Grubu | 2 | 3 | 2.00 |
Önlisans
Kahve üretimi, saklanması ve sunumu. Kahve tüketimi ve kültürü, yemek ve içecek uyumu ile ilgili uygulamalar ve ilgili birimi yönetmek.
-
| 1 | Kahve ilgili temel bilgileri edinmek |
| 2 | Sıcak demleme yöntemine göre kahveli içecek hazırlamak |
| 3 | Soğuk demleme yöntemine göre kahveli içecek hazırlamak |
| 4 | Kahve ile yapılan kokteylleri öğrenmek |
| 5 | Farklı kahve sunum yöntemlerini uygulamak |
Birinci Öğretim
-
-
Kahve üretim yöntemlerine göre sınıflandırılması, demleme yöntemlerine göre kahve yapımı uygulamaları, farklı sunum yöntemleri uygulamak.
| Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
|---|---|---|---|
| 1 | Kahve ve Barista | ||
| 2 | Kahve Çekirdeği Yetiştiriciliği ve Yetiştirilen Bölgeler | ||
| 3 | Kahve Türleri ve Ekipmanları | ||
| 4 | Kahve Kavurma ve İşleme Yöntemleri | ||
| 5 | Kahve Demleme Yöntemleri | ||
| 6 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
| 7 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
| 8 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
| 9 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
| 10 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
| 11 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
| 12 | Kahve Tadımı (Cupping) Uygulaması | ||
| 13 | Kahve Tatlı Uyumu Uygulaması | ||
| 14 | Kahve Sanatı Sunumları | ||
| 15 | Final sınavı |
Koca, N. (2020). Barista Akademi, İndie Yayınevi
| Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
| Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | |
-
| Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
|---|---|---|---|
| Final Sınavı | 1 | 20 | 20 |
| Uygulama/Pratik | 1 | 40 | 40 |
| Toplam İş Yükü (saat) | 60 | ||
| [PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | |
| [OC] 1 | ||||||||||||||||
| [OC] 2 | ||||||||||||||||
| [OC] 3 | ||||||||||||||||
| [OC] 4 | ||||||||||||||||
| [OC] 5 |