GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ODUS0001 KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ Seçmeli Ders Grubu 1 1 2.00

Önlisans



Kahve üretimi, saklanması ve sunumu. Kahve tüketimi ve kültürü, yemek ve içecek uyumu ile ilgili uygulamalar ve ilgili birimi yönetmek.


-


1 Kahve ilgili temel bilgileri edinmek
2 Sıcak demleme yöntemine göre kahveli içecek hazırlamak
3 Soğuk demleme yöntemine göre kahveli içecek hazırlamak
4 Kahve ile yapılan kokteylleri öğrenmek
5 Farklı kahve sunum yöntemlerini uygulamak

Birinci Öğretim


-


-


Kahve üretim yöntemlerine göre sınıflandırılması, demleme yöntemlerine göre kahve yapımı uygulamaları, farklı sunum yöntemleri uygulamak.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Kahve ve Barista
2 Kahve Çekirdeği Yetiştiriciliği ve Yetiştirilen Bölgeler
3 Kahve Türleri ve Ekipmanları
4 Kahve Kavurma ve İşleme Yöntemleri
5 Kahve Demleme Yöntemleri
6 Kahve Demleme Uygulaması
7 Kahve Demleme Uygulaması
8 Kahve Demleme Uygulaması
9 Kahve Demleme Uygulaması
10 Kahve Demleme Uygulaması
11 Kahve Demleme Uygulaması
12 Kahve Tadımı (Cupping) Uygulaması
13 Kahve Tatlı Uyumu Uygulaması
14 Kahve Sanatı Sunumları
15 Final sınavı

Koca, N. (2020). Barista Akademi, İndie Yayınevi



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

-


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Final Sınavı 1 20 20
Uygulama/Pratik 1 40 40
Toplam İş Yükü (saat) 60

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15 [PC] 16 [PC] 17
[OC] 1
[OC] 2
[OC] 3
[OC] 4
[OC] 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek