Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ODUS0001 | KAHVE KÜLTÜRÜ VE BARİSTA EĞİTİMİ | Seçmeli Ders Grubu | 1 | 1 | 2.00 |
Önlisans
Kahve üretimi, saklanması ve sunumu. Kahve tüketimi ve kültürü, yemek ve içecek uyumu ile ilgili uygulamalar ve ilgili birimi yönetmek.
-
1 | Kahve ilgili temel bilgileri edinmek |
2 | Sıcak demleme yöntemine göre kahveli içecek hazırlamak |
3 | Soğuk demleme yöntemine göre kahveli içecek hazırlamak |
4 | Kahve ile yapılan kokteylleri öğrenmek |
5 | Farklı kahve sunum yöntemlerini uygulamak |
Birinci Öğretim
-
-
Kahve üretim yöntemlerine göre sınıflandırılması, demleme yöntemlerine göre kahve yapımı uygulamaları, farklı sunum yöntemleri uygulamak.
Hafta | Teorik | Uygulama | Laboratuvar |
---|---|---|---|
1 | Kahve ve Barista | ||
2 | Kahve Çekirdeği Yetiştiriciliği ve Yetiştirilen Bölgeler | ||
3 | Kahve Türleri ve Ekipmanları | ||
4 | Kahve Kavurma ve İşleme Yöntemleri | ||
5 | Kahve Demleme Yöntemleri | ||
6 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
7 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
8 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
9 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
10 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
11 | Kahve Demleme Uygulaması | ||
12 | Kahve Tadımı (Cupping) Uygulaması | ||
13 | Kahve Tatlı Uyumu Uygulaması | ||
14 | Kahve Sanatı Sunumları | ||
15 | Final sınavı |
Koca, N. (2020). Barista Akademi, İndie Yayınevi
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | |
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 |
-
Etkinlikler | Sayısı | Süresi (saat) | Toplam İş Yükü (saat) |
---|---|---|---|
Final Sınavı | 1 | 20 | 20 |
Uygulama/Pratik | 1 | 40 | 40 |
Toplam İş Yükü (saat) | 60 |
[PC] 1 | [PC] 2 | [PC] 3 | [PC] 4 | [PC] 5 | [PC] 6 | [PC] 7 | [PC] 8 | [PC] 9 | [PC] 10 | [PC] 11 | [PC] 12 | [PC] 13 | [PC] 14 | [PC] 15 | [PC] 16 | [PC] 17 | |
[OC] 1 | |||||||||||||||||
[OC] 2 | |||||||||||||||||
[OC] 3 | |||||||||||||||||
[OC] 4 | |||||||||||||||||
[OC] 5 |