GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Önlisans





1 Türk mutfağının özelliklerini kavramak
2 Türk mutfağına mahsus pişirme tekniklerini uygulayabilmek
3 Türk mutfağını uluslararası düzeyde tanıtabilmek
4 Türk mutfağına mahsus menüler hazırlayabilmek
5 Türk mutfağının Orta Asya dönemi hakkında bilgi verebilmek
6



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Mutfak tarihine giriş Mutfak
2 Tarihsel gelişim Mutfak
3 Mutfak mimarisi Mutfak
4 Mutfak araçları Mutfak
5 Pişirme teknikleri Mutfak
6 Sofra düzenleri ve servisi Mutfak
7 Yemek öğünleri Mutfak
8 Yemek yeme adabı Mutfak
9 Davet yemekleri ve ikramları Mutfak
10 Geçiş dönemleri Mutfak
11 Kutsal günler Mutfak
12 Neşeli günler Mutfak
13 Orta Asya'dan günümüze Türk mutfağı ile ilgili kaynaklar Mutfak
14 Yemekler ve uygulamaları genel değerlendirme Mutfak
15 Yemekler ve uygulamaları genel değerlendirme Mutfak
16 Final Sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 16 4 64
Takım/Grup Çalışması 2 8 16
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 9 18
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 9 18
Toplam İş Yükü (saat) 118

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15 [PC] 16 [PC] 17 [PC] 18 [PC] 19 [PC] 20
[OC] 1 4 3 4 3 4 3 4 4 3 3 4 4 4 4 3 4 4 4 4 4
[OC] 2 3 3 4 4 4 4 4 3 3 3 3 3 3 3 3 3 4 4 4 4
[OC] 3 3 3 4 4 3 4 3 3 4 4 3 3 3 3 4 4 3 3 3 3
[OC] 4 4 3 3 3 3 4 3 4 3 3 4 4 4 4 3 3 3 3 3 3
[OC] 5 3 4 4 4 4 4 4 4 3 3 3 3 4 4 3 4 3 3 3 4
[OC] 6
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek