GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASC20120188310 SOĞUK MUTFAK 927001 2 3 4

Önlisans


Bu derste soğuk mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Nagehan AYDIN SARI


1 Salata ve salata soslarını hazırlayabilir.
2 Ordövr, meze ve sandviç hazırlayabilir.
3 Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlayabilir.
4 Soğuk tabak ve dekor hazırlayabilir.

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Salata ve salata sosları, Ordövr, meze ve sandviçler, Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler, Soğuk tabak ve dekorlar.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Ön hazırlık yapmak.
2 Soğuk sosları ve marinatları hazırlamak/ hazırlatmak.
3 Salataları hazırlamak/ hazırlatmak.
4 Mezeleri hazırlamak/ hazırlatmak.
5 Mezeleri hazırlamak/ hazırlatmak.
6 Ordövr çeşitlerini hazırlamak/ hazırlatmak.
7 Soğuk ve sıcak tost ve sandviç hazırlamak/ hazırlatmak.
8 Vize Sınavı
9 Soğuk çorbaları hazırlamak/ hazırlatmak.
10 Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak
11 Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak.
12 Soğuk büfe yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak.
13 Soğuk büfe yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak.
14 Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak/ hazırlatmak.
15 Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak/ hazırlatmak.
16 Final Sınavı

Megep Ders Modülleri İnternet Soğuk Mutfak Tarifleri



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60


Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 3 3
Final Sınavı 1 3 3
Derse Katılım 14 4 56
Uygulama/Pratik 14 2 28
Gösterme 7 1 7
Proje Tasarımı /Yönetimi 7 1 7
Bireysel Çalışma 8 2 16
Toplam İş Yükü (saat) 120

PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15 PÇ 16 PÇ 17 PÇ 18 PÇ 19 PÇ 20
ÖÇ 1 5 5 5 4 5
ÖÇ 2 5 5 5 4 5
ÖÇ 3 5 5 5 4 5
ÖÇ 4 5 5 5 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek