GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
ASP20720168310 SOĞUK MUTFAK Ders 2 3 5.00

Önlisans



Bu derste soğuk mutfakta yapılan yiyecekleri hazırlayıp ilgili birimleri yönetmesi amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Nagehan AYDIN SARI


1 Salata ve salata soslarını hazırlayabilir.
2 Ordövr, meze ve sandviç hazırlayabilir.
3 Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler hazırlayabilir.
4 Soğuk tabak ve dekor hazırlayabilir.


Yok


Yok


Salata ve salata sosları, Ordövr, meze ve sandviçler, Soğuk çorba ve zeytinyağlı yemekler, Soğuk tabak ve dekorlar.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Ön hazırlık yapmak.
2 Soğuk sosları ve marinatları hazırlamak/ hazırlatmak.
3 Salataları hazırlamak/ hazırlatmak.
4 Mezeleri hazırlamak/ hazırlatmak.
5 Mezeleri hazırlamak/ hazırlatmak.
6 Ordövr çeşitlerini hazırlamak/ hazırlatmak.
7 Soğuk ve sıcak tost ve sandviç hazırlamak/ hazırlatmak.
8 Vize Sınavı
9 Soğuk çorbaları hazırlamak/ hazırlatmak.
10 Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak
11 Zeytinyağlı yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak.
12 Soğuk büfe yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak.
13 Soğuk büfe yemekleri hazırlamak/ hazırlatmak.
14 Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak/ hazırlatmak.
15 Tabak ve büfe dekorlarını hazırlamak/ hazırlatmak.
16 Final Sınavı

Megep Ders Modülleri İnternet Soğuk Mutfak Tarifleri



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 4 56
Uygulama/Pratik 14 4 56
Gösterme 14 1 14
Proje Tasarımı /Yönetimi 14 1 14
Bireysel Çalışma 8 1 8
Toplam İş Yükü (saat) 150

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15 [PC] 16 [PC] 17 [PC] 18 [PC] 19 [PC] 20
[OC] 1 5 5 5 4 5
[OC] 2 5 5 5 4 5
[OC] 3 5 5 5 4 5
[OC] 4 5 5 5 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek