GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
0 0 0

Önlisans





1 Çiftlikten sofraya gıda güvenliği kavramını öğrenir.
2 Gıda kökenli riskleri ve önleyici tedbirleri bilir.
3 Zoonotik hastalıklara karşı koruma-kontrol yöntemlerini ve yasal düzenlemeleri bilir ve uygular.
4 Gıda üretim ve satış yerlerinin denetlenmesini bilir.
5 Kirlenmenin çevreye ve canlılara etkilerini kavrar.
6 Besin kirlenmesinin nedenlerini ve sonuçlarını kavrar.
7 Çevre ve besin kirlenmesine karşı alınabilecek önlemleri ve veteriner sağlık teknikerlerinin ilaç kullanmadaki sorumluluklarını kavrar.
8 Çevrenin ve canlıların sağlığının korunması ve önlemleri konularında bilgi kazanır.



[Yok]



Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Halk sağlığına genel bakış
2 Küresel sağlık sorunları
3 Küresel sağlık sorunları
4 Sağlığa kültürün etkisi
5 Sağlığa kültürün etkisi
6 Nüfus ve sağlık sorunları
7 Halk sağlığında etik
8 Ara sınav
9 Bulaşıcı hastalıkların kontrolü
10 Aşılama ilkeleri
11 Bağışıklamada genel öneriler
12 Su ve gıda yoluyla bulaşan hastalıklar
13 Gastrointestinal sistemde hastalık yapan etmenler
14 Gıda zehirlenmeleri
15 Hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıklar ve korunma yöntemleri
16 Dönem sonu sınavı



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 60
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 40


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 3 42
Toplam İş Yükü (saat) 88

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15 [PC] 16 [PC] 17 [PC] 18 [PC] 19 [PC] 20 [PC] 21
[OC] 1 5
[OC] 2 5
[OC] 3 5
[OC] 4 5
[OC] 5 5
[OC] 6 5
[OC] 7 5
[OC] 8 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek