GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
SULVS2022014274 ORGANİK HAYVANCILIK Seçmeli Ders Grubu 2 4 3.00

Önlisans


Türkçe


Organik üretimin önemi, ruminant ve evcil kanatlı hayvanların organik-ekolojik hayvancılık kurallarına göre beslenmelerini öğretmek.


Öğr.Gör.Şükran ÖZTÜRK


1 Organik üretimin önemi ve gerekçesini kavrar. Organik süt, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üretiminde bakım ve yönetim ile ilgili temel bilgileri öğrenir.
2 Sertifika kuruluşları ve yasaları düzenler. Organik yemin tanımı, organik yemlerin sınıflandırılması ve özelliklerini kavrar.
3 Organik-ekolojik hayvancılık işletmelerinde organik olmayan yemlerin kullanım koşullarını öğrenir. Organik-ekolojik hayvancılık işletmelerinde ve organik yemlerde kullanılan yem katkı maddelerini kavrar.
4 Çiftlik hayvanları ve tavukların bakım ve yönetimi ile ilgili temel bilgileri kavrar ve sorgular. Organik hayvancılık ile ilgili yasal mevzuatı bilir.


Yok


Yok


Organik üretimin önemi, kırmızı ve beyaz et üretimi ile süt ve yumurta üretiminde organik üretimle ilgili bakım ve yönetim, organik-ekolojik hayvancılık işletmelerinde hayvanların beslenmesinde kullanılacak yem maddelerinin türlerinin bilinmesi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Organik Tarımsal ve Hayvansal Üretimin Tanımı, Önemi ve Gerekçesi
2 Organik Üretimde Hayvan Barınaklarının Yer Seçimi ve İnşasında Dikkat Edilecek Esaslar
3 Organik Süt Üretimi; Süt Sığırlarının Bakım ve Yönetimi
4 Organik Kırmızı Et Üretimi, Besi Danalarının Bakım ve Yönetimi, Taşıma Ve Kesim.
5 Organik Yumurta Üretimi, Civciv / Piliç ve Tavukların Bakım ve Yönetimi.
6 Organik Beyaz Et Üretimi, Piliçlerin Bakım ve Yönetimi
7 Organik Koyun-Keçi Sütü Üretimi, Organik Kuzu Eti Üretiminde Temel Esaslar
8 Ara Sınav
9 Organik Yemin Tanımı, Organik Enerji ve Protein Yemleri
10 Organik-Ekolojik Hayvancılık İşletmelerinde Yem Üretimi
11 Organik-Ekolojik Hayvancılık İşletmelerinde ve Organik Yemlerde Kullanılan Vitamin ve Mineral Yemleri İle Yem Katkı Maddeleri
12 Organik-Ekolojik Hayvancılık İşletmelerinde Sığırların Beslenmesi ve Organik
13 Organik-Ekolojik Hayvancılık İşletmelerinde Koyun Ve Keçilerin Beslenmesi
14 Organik-Ekolojik Hayvancılık İşletmelerinde Tavukların Beslenmesi
15 Organik Üretim İle İlgili Sertifikasyon, Sertifikasyon Kuruluşlarının Yapıları ve Kontrol Mekanizmaları
16 Dönem sonu sınavı

İLBAŞ, Ali İrfan ….Organik Tarım eflatun yayınevi Ankara 2009……..



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 8 8
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 9 9
Toplam İş Yükü (saat) 77

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15 [PC] 16 [PC] 17 [PC] 18 [PC] 19 [PC] 20 [PC] 21
[OC] 1 5
[OC] 2 5
[OC] 3 5
[OC] 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek