GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGP2042010272 SÜT TEKNOLOJİSİ - II Ders 2 4 5.00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun peynir çeşitleri, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı ve dondurma üretimini kontrol etmek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ


1 Yöresel peynir çeşitleri üretimini kontrol eder
2 Ayran ve kefir üretimini kontrol eder
3 Tereyağı ve dondurma üretimini kontrol eder

Birinci Öğretim


Yok


Yok


Tulum peyniri üretimi. Civil peyniri üretimi+mihaliç peyniri üretimi, hellim peyniri üretimi ve van otlu peynir üretimi. Sade yoğurt üretimi+meyveli yoğurt üretimi. probiyotik yoğurt üretimi+yoğurttan ayran üretimi. Yoğurttan ayran üretimi. Kefir üretimi. Kremaya ön işlemler uygulanması. Kremanın olgunlaştırılması. Kremanın yayıklanması. Tereyağının ambalajlanması ve depolanması. Dondurma karışımının hazırlanması ve kontrolü.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Tulum peyniri üretimi
2 Civil peyniri üretimi Mihaliç peyniri üretimi
3 Hellim peyniri üretimi Van Otlu peyniri üretimi
4 Sade yoğurt üretimi
5 Meyveli yoğurt üretimi
6 Probiyotik yoğurt üretimi
7 Yoğurttan ayran üretimi
8 Ara sınav
9 Sütten ayran üretimi Sütten ayran üretimi
10 Kefir üretimi
11 Kımız üretimi
12 Krema üretimi Kremaya ön işlemler uygulanması
13 Kremanın olgunlaştırılması Kremanın yayıklanması tereyağının ambalajlanması ve depolanması
14 Dondurma karışımının hazırlanması ve kontrolü
15 Dondurma Karışımına uygulanan ön işlemlerin kontrolü paketleme, depolama ve satış
16 Dönem sonu sınavı

Atilla YETİŞMEYEN, Süt Teknolojisi, A.Ü. Ders Kitabı (1992). Turan İNAL, Süt ve Süt Ürünleri Hijyen ve Teknolojisi İ.Ü. Ders kitabı (1990). Mustafa METİN, Süt Teknolojisi, E. Ü. Ders Kitabı (2012).



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 4 56
Uygulama/Pratik 14 1 14
Bireysel Çalışma 14 3 42
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 2 8 16
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 2 10 20
Toplam İş Yükü (saat) 152

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 4 4 4
[OC] 2 4 4 5
[OC] 3 5 5 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek