GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGP2112010272 ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - I Ders 2 3 4.00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak taze et ürünleri, dondurulmuş et ürünleri, kesimhane yan ürünleri, kanatlı eti ürünleri, su ürünleri üretimi üretimini yapma yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Ali GÖNCÜ


16 Taze et ürünleri üretebilme
17 Dondurulmuş et ürünleri üretebilme
18 Kesimhane yan ürünleri üretebilme
19 Kanatlı eti üretebilme
20 Su ürünleri üretebilme


Yok


Yok


Taze et ürünlerinin üretimi, dondurulmuş et ürünleri. Kesimhane yan ürünleri ve kanatlı eti üretimi. Su ürünleri üretimi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Taze et ürünleri üretimi
2 Taze et ürünleri üretimi
3 Taze et ürünleri üretimi
4 Taze et ürünleri üretimi
5 Dondurulmuş et ürünleri üretimi
6 Dondurulmuş et ürünleri üretimi
7 Dondurulmuş et ürünleri üretimi
8 Ara sınav
9 Dondurulmuş et ürünleri üretimi
10 Kesimhane yan ürünleri üretimi
11 Kesimhane yan ürünleri üretimi
12 Kanatlı eti ürünleri üretimi
13 Kanatlı eti ürünleri üretimi
14 Su ürünleri üretimi
15 Su ürünleri üretimi
16 Dönem sonu sınavı

Öztan, A. 2003, Et Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisleri Odası, ANKARA.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 14 1 14
Tartışma 14 1 14
Alan Gezisi 1 2 2
Beyin Fırtınası 14 1 14
Makale Kritik Etme 1 1 1
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 1 5 5
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 111

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 16 3 3 3 3 5 5 4 5 3 3 3
[OC] 17 3 3 3 3 5 5 4 5 3 3 3
[OC] 18 3 3 3 3 5 5 4 5 3 3 3
[OC] 19 3 3 3 3 5 5 4 5 3 3 3
[OC] 20 3 3 3 3 5 5 4 5 3 3 3
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek