GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGP2062010272 TAHIL TEKNOLOJİSİ - II Ders 2 4 4.00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak tahıl ürünleri üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Yrd.Doç.Dr. Bekir Gökçen MAZI


1 Tahılların, özellikle de buğdayın teknolojik önemini anlar
2 Makarna, bisküvi, kraker, gofret, kek, milföy, bulgur, kahvaltılık tahıllar ve tarhana üretimlerini kontrol edebilir
3 Tahıl ürünleri üretiminde kullanılan alet ekipman konusunda bilgi sahibi olur
4 Tahıl ürünlerinin üretiminde kullanılan hammaddeler, bu hammaddelerin özellikleri ,fonksiyonları ve kullanılan katkı maddeleri konusunda bilgi sahibi olur


Yok


Yok


Makarna yapım teknolojisi, bisküvi, kraker, gofret, kek, milföy yapım teknolojileri, bulgur yapım teknolojisi, nişasta, dekstrin ve glikoz üretim teknolojisi, kahvaltılık tahıl yapım teknolojisi, tarhana yapım teknolojisi


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Makarna yapım teknolojisi: makarna tanımı ve çeşitleri, durum buğdayı, irmik ve makarna kalite özellikleri
2 Makarna yapım teknolojisi: üretim aşamaları
3 Bisküvi yapım teknolojisi: üretimde kullanılan hammaddeler ve özellikleri
4 Bisküvi yapım teknolojisi: üretim aşamaları
5 Kraker yapımı
6 Gofret yapımı
7 Kek yapımı
8 Ara sınav
9 Milföy yapım teknolojisi
10 Bulgur yapım teknolojisi: bulgur yapım aşamaları
11 Bulgur yapım teknolojisi: Türkiye’de bulgur yapım yöntemleri, bulgurun besin değeri
12 Nişasta, dekstrin ve glikoz üretim teknolojisi
13 Kahvaltılık tahıl yapım teknolojisi: kahvaltılık tahılların üretimi
14 Kahvaltılık tahıl yapım teknolojisi: kahvaltılık tahılların besin değeri, depolanması, tüketim durumu
15 Tarhana yapım teknolojisi
16 Final sınavı

Elgün, A., Ertugay, Z. (2002) Tahıl İşleme Teknolojisi. Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ofset Tesisi, Erzurum. Elgün A., Türker S., VE Bilgiçli N., 2007. Tahıl Ürünleri Teknolojisi. S.Ü. Ziraat Fakültesi, Konya



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Quiz 2 1 2
Derse Katılım 8 2 16
Uygulama/Pratik 5 1 5
Laboratuvar 5 1 5
Problem Çözümü 4 1 4
Tartışma 5 1 5
Soru-Yanıt 5 1 5
Takım/Grup Çalışması 4 2 8
Deney 6 1 6
Beyin Fırtınası 5 1 5
Rapor Hazırlama 1 4 4
Rapor Sunma 1 1 1
Bireysel Çalışma 10 1 10
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 6 6
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 6 6
Okuma 6 1 6
Toplam İş Yükü (saat) 98

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 5 5 5 5
[OC] 2 5 5 5 5
[OC] 3 5 5 5 5
[OC] 4 5 5 5 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek