GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGTS2482016272 FERMENTE ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 3.00

Önlisans


Türkçe


Fermente gıdaların üretimi hakkında bilgi sahibi olmak.


Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ


1 Fermentasyon teknolojisi hakkında bilgi sahibi olma
2 Fermente gıdalarda rol oynayan mikroorganizmaları tanıma
3 Fermente gıdaların endüstriyel boyutta üretimi hakkında bilgi sahibi olma
4
5


Yok


Yok


Fermantasyon ve solunum tanımı, bazı fermente ürünlerin teknolojisi


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Fermentasyonun tanımı ve tarihçesi, fermentasyonda kullanılan hammaddeler hakkında genel bilgiler
2 Fermantasyonlar açısından önemli mikroorganizmalar
3 Malt ve bira üretim teknolojisinin açıklanması
4 Malt ve bira üretim teknolojisinin açıklanması
5 Şarap üretim teknolojisinin açıklanması
6 Şarap üretim teknolojisinin açıklanması
7 Sirke üretim teknolojisinin açıklanması
8 Ara sınav
9 İspirto üretim teknolojisini ve damıtma işlemi
10 Yüksek alkollü içkiler teknolojisi
11 Laktik asit bakterileri, laktik asit fermantasyonu ile üretilen bitkisel fermente gıdaların tanımlanması
12 Laktik asit bakterileri, laktik asit fermantasyonu ile üretilen bitkisel fermente gıdaların tanımlanması
13 Turşu üretimi ve çeşitlerinin tanımlanması
14 Zeytin üretim teknolojisi
15 Bazı fermente süt ürünlerinin üretimi (Boza, Kımız, Kefir)
16 Final sınavı

Prof. Dr. Muhammet ARICI Fermentasyon Teknolojisi, 2017



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 1 14
Tartışma 14 1 14
Soru-Yanıt 14 1 14
Bireysel Çalışma 14 1 14
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 1 10 10
Okuma 14 1 14
Toplam İş Yükü (saat) 82

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 3 3 3 3 2 2 2 1 3 3 2 2 2 4 3
[OC] 2 3 3 4 2 3 2 3 1 3 3 2 2 2 4 4
[OC] 3 3 3 3 3 2 2 3 1 3 3 2 2 2 4 3
[OC] 4
[OC] 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek