GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGT2382016272 SÜT İŞLEME TEKNOLOJİSİ-II Ders 2 4 3.00

Önlisans



Bu ders, Türk Gıda Kodeksi TS standartlarına ve yerel peynir, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı ve dondurma çeşitlerine sahip öğrencilerin nitelik kazanmaya yönelik üretimi kontrol etmelerini amaçlamaktadır.


Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ


1 süt ürünlerinin üretimini öğrenebilir
2 süt ürünlerinin muhafaza ve depolanması konusunda bilgi sahibi olabilir
3
4
5


Yok


Yok


Civil peynir üretimi + Mihalic peynir üretimi, Hellim peyniri üretimi. Sade yoğurt + meyve yoğurt üretimi. Probiyotik yoğurt üretimi. Kefirin üretimi. Ön işlem kreminin uygulanması. Krem hazırlanması. Tereyağı ambalaj ve depolama. Dondurma karışımının hazırlanması ve kontrolü.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Tulum peyniri üretimi
2 Civil peyniri üretimi
3 Mihaliç peyniri üretimi
4 Hellim peyniri üretimi
5 Van Otlu peyniri üretimi
6 Sade yoğurt üretimi
7 Probiyotik yoğurt üretimi Yoğurttan ayran üretimi
8 Ara sınav
9 Sütten ayran üretimi
10 Sütten ayran üretimi Kefir üretimi
11 Krema üretimi Kremaya ön işlemler uygulanması
12 Kremanın olgunlaştırılması
13 Kremanın yayıklanması tereyağının ambalajlanması ve depolanması
14 Dondurma karışımının hazırlanması ve kontrolü
15 Karışıma uygulanan ön işlemlerin kontrolü
16 Dönem sonu sınavı

Atilla YETİŞMEYEN, Süt Teknolojisi, A.Ü. Ders Kitabı (1992). Mustafa METİN, Süt Teknolojisi, E. Ü. Ders Kitabı (2001).



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 3 3
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 5 2 10
Tartışma 14 2 28
Deney 5 0 0
Gözlem 6 1 6
Toplam İş Yükü (saat) 77

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 5 5 5 5 5 5 4 1 4 5 4 4 5 4 5
[OC] 2 3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 4 4 3 4 4
[OC] 3
[OC] 4
[OC] 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek