GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGT1462016272 GIDA KİMYASI Ders 1 2 3.00

Önlisans



Gıda kimyasının temelini oluşturan su, karbonhidrat, lipidler, vitaminler, mineraller. proteinler, enzimler ve su hakkında(sınıflandırma, reaksiyon, adlandırma, özellikler) öğrenciyi bilgilendirmek.


Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ


1 Temel gıda bileşenleri ile ilgili reaksiyonları kavrayabilme
2 Öğrenmiş olduğu temel bilgiler sayesinde yapacağı analizleri kavrayabilme
3 Protein,lipid ve karbonhidratlar hakkında temel bilgilere sahip olabilme
4 Mineraller, vitaminler, enzimler ve su hakkında temel bilgiye sahip olma


Yok


Yok


Karbonhidratlar, proteinler, lipidler, mineraller, vitaminler, enzimler ve suyun kimyasal yapısı, genel özellikleri, gıda sanayinde önemi.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş
2 Karbonhidratların tanıtımı ve sınıflandırılması
3 Karbonhidratların özellikleri, kimyasal yapıları
4 Lipidlerin sınıflandırılması, lipidlerin adlandırılması
5 Lipidlerin genel özellikleri
6 Yağ benzeri maddeler
7 Amino asitler ve kimyasal yapıları, sınıflandırılmaları, amino asitlerin asit-baz özellikleri
8 Ara sınav
9 Proteinlerin yapıları; primer,sekonder, tersiyer ve quaterner
10 Proteinlerin bazı özellikleri
11 Suyun kimyası, özellikleri, gıdalardaki su çeşitleri
12 Su aktivitesi, su aktivitesi ve gıdaların bozulması
13 Mineral maddeler, kimyasal yapısı, genel özellikleri
14 Vitaminlerin genel özellikleri
15 Enzimler, genel özellikleri, gıda sanayinde kullanımı
16 Final

Gıda Kimyası, Prof. Dr. Mustafa DEMİRCİ, 2016.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 7 7
Final Sınavı 1 7 7
Soru-Yanıt 14 3 42
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 7 7
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 7 7
Toplam İş Yükü (saat) 98

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 4 4 4 4 4 4
[OC] 2 4 4 5 4 3 4
[OC] 3 5 4 4 4 4 4
[OC] 4 5 4 4 4 4 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek