GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGTS2332015272 GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI Seçmeli Ders Grubu 2 3 3.00

Önlisans


Türkçe


Bu dersin amacı, gıda mevzuatı ve eğitim ilkelerine, ulusal ve uluslararası gıda mevzuatı ve Türkiye'deki gıda kontrol, toplam kalite yönetim sistemleri hakkında bilgi vermek


Öğr. Gör. Sercan ERGÜN


1051 Toplam kaliteyi, gıda güvenliğini ve gıda kontrol mevzuatını bilir
1052 Gıda kanun, yönetmelik ve kodeksini bilir.
1053
1054
1055
1116


Yok


Yok


Toplam Kalite nedir? Risk ve tehlike nedir? Taklit ve tağşiş gıda, vb mevzuatta önemli kavramlar. Gıda ve kanun, yönetmelik, Türk gıda kodeksi, Kontrol ve Etiketleme.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Gıda mevzuatı ve gıda kontrol- gıda güvenliğine giriş
2 Toplam kalite- tehlike ve riskler
3 5179 sayılı gıda kanunu
4 İmitasyon ve teknik tanımları
5 Teknik ve Hijyenik özellikler hakkında yönetmelik
6 Çalışma izni ve gıda sicili
7 Sorumlu Yöneticilik
8 Ara sınav
9 HACCP
10 İşyeri sorumlulukları
11 İşyeri sorumlulukları
12 Kontrol ve Denetim
13 Kodeks
14 Etiketleme
15 Bildirim ve Denetim
16 Dönem sonu sınavı

Topal, Ş., 2001. Gıda Endüstrisinde Risk Yönetimi Sistemi; HACCP ve Uygulamaları. Taç Ofset Matbaacılık, İstanbul.



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 3 42
Beyin Fırtınası 14 1 14
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 10 10
Toplam İş Yükü (saat) 103

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1051 5 5 5 5 5 5 5 5
[OC] 1052 5 5 5 5 4 4 5
[OC] 1053
[OC] 1054
[OC] 1055
[OC] 1116
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek