GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGTS2362015272 GIDA TEKNOLOJİSİNDE YENİ GELİŞMELER Seçmeli Ders Grubu 2 4 3.00

Önlisans



Bu dersin amacı; gıda teknolojisindeki gelişmelerin öğretilmesidir.


Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ


1 Gıda teknolojisindeki teknolojilerin öğrenilmesi
2 Gıda endüstrisindeki yeni üretim ve paketleme teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak
3 Gıda işleme kavramı ve prensibinin anlaşılması
4 Gıda teknolojisinde kullanılan yenilikçi yaklaşımlar hakkında farkındalık yaratılması


Yok


Yok


Gıda sanayinde mikroorganizma, enzim kullanımı Fonksiyonel gıdalar Gıda sanayinde yapılan hileler Nanoteknoloji Probiyotik-prebiyotik Akıllı ambalajlama Atık gıdaların değerlendirilmesi


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Giriş ve Dersi tanıtım
2 Gıda sanayinde akıllı ambalajlama ve izlenebilirlik
3 Probiyotikler
4 Prebiyotikler- Simbiyotikler
5 Gıda sanayinde enzim kullanımı
6 Gıda sanayinde enzim kullanımı
7 Atık gıdaların değerlendirimesi
8 Ara sınav
9 Gıda sanayinde mikroorganizma kullanımı
10 Gıda sanayinde mikroorganizma kullanımı
11 Fonksiyonel Gıdalar
12 Fonksiyonel Gıdalar
13 Gıda teknolojisinde nanoteknoloji uygulamaları
14 Gıda teknolojisinde nanoteknoloji uygulamaları
15 Gıda sanayinde engeller teknolojisi
16 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 6 6
Final Sınavı 1 6 6
Derse Katılım 14 2 28
Soru-Yanıt 14 2 28
Bireysel Çalışma 2 1 2
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 4 4
Toplam İş Yükü (saat) 79

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 5 4 4 4 4 4 3 3 3 5
[OC] 2 5 3 4 3 3 4 5 5 4
[OC] 3 4 4 3 4 4 4 5 4
[OC] 4 5 5 4 4 3 4 3 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek