GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGTS2322015272 YÖRESEL ÜRÜNLER TEKNOLOJİSİ Seçmeli Ders Grubu 2 4 3.00

Önlisans



Farklı yörelere ait ürünlerin üretimi, ürünlerin özelliklerinde yörenin etkisini öğretebilmek.


Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ


1 Farklı yörelere ait ürünler ile ilgili bilimsel ve teknik alanda kendini geliştirebilme
2 Türk Gıda Kodeksi ve mevzuata uygun olarak farklı yöresel ürünleri üretebilme
3 Farklı yöresel ürünler ile ilgili AR-GE yapabilecek yeteneğe sahip olabilme


Yok


Yok


Karadeniz Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Marmara bölgesi yöresel ürünleri.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Karadeniz Bölgesi yöresel ürünleri
2 Karadeniz Bölgesi yöresel ürünleri
3 Marmara Bölgesi yöresel ürünleri
4 Marmara Bölgesi yöresel ürünleri
5 Güneydoğu Anadolu Bölgesi yöresel ürünleri
6 Güneydoğu Anadolu Bölgesi yöresel ürünleri
7 Doğu Anadolu Bölgesi yöresel ürünleri
8 Ara sınav
9 Doğu Anadolu Bölgesi yöresel ürünleri
10 Ege Bölgesi yöresel ürünleri
11 Ege Bölgesi yöresel ürünleri
12 Akdeniz Bölgesi yöresel ürünleri
13 Akdeniz Bölgesi yöresel ürünleri
14 İç Anadolu Bölgesi yöresel ürünleri
15 İç Anadolu Bölgesi yöresel ürünleri
16 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 5 5
Final Sınavı 1 5 5
Derse Katılım 14 2 28
Soru-Yanıt 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 76

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 4 4 4 5
[OC] 2 4 4 4 5
[OC] 3 4 4 4 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek