GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGT2132015272 GIDA ÜRETİM UYGULAMALARI I Ders 2 3 3.00

Önlisans



Öğrencilere gıda teknolojisini anlamalarını sağlamak / Gıda teknolojisinde uygulanan yöntemleri analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak / Gıdalarda kalite ve kaliteye etki eden faktörlerini analiz etme, bilgi ve becerisini kazandırmak.


Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ


1 Gıda teknolojisinde kullanılan kavramları tanımlanacaktır.
2 Gıda ürünlerinin analiz yöntemlerini öğreneceklerdir.
3 Analiz tekniği ve kalite kontrolü ilişkisini öğreneceklerdir.


Yok


Yok


Gıdalara uygulanan analiz yöntemleri(Kurumadde, Kül, yağ, Asitlik, pH, tuz)nin öğrenilmesi ve uygulanması


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Dersin tanıtımı
2 Gıda üretim yöntemleri
3 Analiz yapma methotları
4 Kurumadde analizi
5 Kurumadde analizi
6 Kül analizi
7 Kül analizi
8 Ara sınav
9 Sütte Asitlik tayini
10 Yoğurtta asitlik tayini
11 Peynirde Tuz Analizi
12 Ayranda tuz analizi
13 pH Analizi
14 Yağ analizi
15 Yağ analizi
16 Final



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 7 7
Final Sınavı 1 7 7
Soru-Yanıt 14 2 28
Takım/Grup Çalışması 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 1 5 5
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 1 5 5
Toplam İş Yükü (saat) 80

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 4 3 5 5 4
[OC] 2 5 4 5 5 5 4
[OC] 3 5 4 5 5 5 4
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek