GERİ DÖN

Ders Öğretim Planı


Dersin Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS
UGT2042013272 SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ II Ders 2 4 3.00

Önlisans


Türkçe


Bu ders ile öğrencilere Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun yöresel peynir çeşitleri, yoğurt, ayran, kefir, tereyağı ve dondurma üretimini kontrol etmek yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.


Öğr. Gör. Serap ÖRÜNDÜ


1 süt ürünlerinin üretimini öğrenebilir
2 süt ürünlerinin muhafaza ve depolanması konusunda bilgi sahibi olabilir
3
4
5


Yok


Yok


Tulum peyniri üretimi. Civil peyniri üretimi+mihaliç peyniri üretimi, hellim peyniri üretimi ve van otlu peynir üretimi. Sade yoğurt üretimi+meyveli yoğurt üretimi. probiyotik yoğurt üretimi+yoğurttan ayran üretimi. Yoğurttan ayran üretimi. Kefir üretimi. Kremaya ön işlemler uygulanması. Kremanın olgunlaştırılması. Kremanın yayıklanması. Tereyağının ambalajlanması ve depolanması. Dondurma karışımının hazırlanması ve kontrolü.


Hafta Teorik Uygulama Laboratuvar
1 Tulum peyniri üretimi
2 Civil peyniri üretimi
3 Mihaliç peyniri üretimi
4 Hellim peyniri üretimi
5 Van Otlu peyniri üretimi
6 Sade yoğurt üretimi
7 Probiyotik yoğurt üretimi Yoğurttan ayran üretimi
8 Ara sınav
9 Sütten ayran üretimi
10 Sütten ayran üretimi Kefir üretimi
11 Krema üretimi Kremaya ön işlemler uygulanması
12 Kremanın olgunlaştırılması
13 Kremanın yayıklanması tereyağının ambalajlanması ve depolanması
14 Dondurma karışımının hazırlanması ve kontrolü
15 Karışıma uygulanan ön işlemlerin kontrolü
16 Dönem sonu sınavı

1. Atilla YETİŞMEYEN, Süt Teknolojisi, A.Ü. Ders Kitabı (1992). 2. Mustafa METİN, Süt Teknolojisi, E. Ü. Ders Kitabı (2001).



Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri 40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri 60

Yok


Etkinlikler Sayısı Süresi (saat) Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 3 3
Derse Katılım 14 2 28
Laboratuvar 5 2 10
Tartışma 14 2 28
Deney 5 0 0
Gözlem 6 1 6
Toplam İş Yükü (saat) 77

[PC] 1 [PC] 2 [PC] 3 [PC] 4 [PC] 5 [PC] 6 [PC] 7 [PC] 8 [PC] 9 [PC] 10 [PC] 11 [PC] 12 [PC] 13 [PC] 14 [PC] 15
[OC] 1 5 5 5 5 5 5 4 1 4 5 4 4 5 4 5
[OC] 2 3 3 3 3 4 4 4 4 4 4 4 4 3 4 4
[OC] 3
[OC] 4
[OC] 5
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek